Evenimentul Zilei > Social > Ce se va întâmpla cu prețul gazelor. Anunțul care îi vizează pe milioane de români. News alert
Ce se va întâmpla cu prețul gazelor. Anunțul care îi vizează pe milioane de români. News alert

Ce se va întâmpla cu prețul gazelor. Anunțul care îi vizează pe milioane de români. News alert

Preț gaze. Preţul gazelor de producţie internă urmează să fie plafonat începând cu 1 mai, cu o lună mai târziu decât era prevăzut în OUG 114/2018, au declarat, joi, pentru Agerpres, surse din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Preț gaze.Potrivit OUG 114/2018, preţul gazelor de producţie internă urma să fie plafonat în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022, însă Guvernul are în plan modificarea acestei ordonanţe în şedinţa de vineri.

Amânarea cu o lună a plafonării preţului gazelor nu era inclusă în proiectul de modificare a OUG 114/2018, publicat marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Preț gaze La începutul lunii martie, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României, întrucât măsurile din OUG 114/2018 încalcă directivele din sectorul gazelor naturale, scrie Agerpres.

Preț gaze OUG 114/2018 prevede, printre altele, plafonarea preţului de producţie internă al gazelor naturale la 68 de lei pe MWh.

OUG 114 a fost anunțată la finalul anului trecut. prin această ordonanță extrem de controversată,  Guvernul vrea să impună o serie de măsuri fiscale, care au reprezentat subiectul unor discuţii aprinse în primele luni ale acestui an.

Preț gaze. De asemenea, prin intermediul OUG 114 a fost introdusă și taxa pe lăcomie, prin care băncile trebuie să plătească o taxă pe activele bancare dacă nivelul indicelui ROBOR este mai mare de 2%, dar și taxe suplimentare în alte domenii: una de 2% în energie, o alta tot de 2% în domeniul jocurilor de noroc și alta de 3% în telecomunicații.