Preț gaze.Potrivit OUG 114/2018, preţul gazelor de producţie internă urma să fie plafonat în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022, însă Guvernul are în plan modificarea acestei ordonanţe în şedinţa de vineri.

Amânarea cu o lună a plafonării preţului gazelor nu era inclusă în proiectul de modificare a OUG 114/2018, publicat marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Preț gaze La începutul lunii martie, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României, întrucât măsurile din OUG 114/2018 încalcă directivele din sectorul gazelor naturale, scrie Agerpres.

Preț gaze OUG 114/2018 prevede, printre altele, plafonarea preţului de producţie internă al gazelor naturale la 68 de lei pe MWh.

OUG 114 a fost anunțată la finalul anului trecut. prin această ordonanță extrem de controversată,  Guvernul vrea să impună o serie de măsuri fiscale, care au reprezentat subiectul unor discuţii aprinse în primele luni ale acestui an.

Preț gaze. De asemenea, prin intermediul OUG 114 a fost introdusă și taxa pe lăcomie, prin care băncile trebuie să plătească o taxă pe activele bancare dacă nivelul indicelui ROBOR este mai mare de 2%, dar și taxe suplimentare în alte domenii: una de 2% în energie, o alta tot de 2% în domeniul jocurilor de noroc și alta de 3% în telecomunicații.