Evenimentul Zilei > Actualitate > Preț fabulos pentru bascheții lui Michael Jordan. Cu cât s-a vândut perechea la licitație
Preț fabulos pentru bascheții lui Michael Jordan. Cu cât s-a vândut perechea la licitație

Preț fabulos pentru bascheții lui Michael Jordan. Cu cât s-a vândut perechea la licitație

Casa de licitații Sotheby's a vândut o pereche de pantofi sport purtaţi de legendarul jucător din NBA Michael Jordan la un preț fabulos. Aceasta a fost adjudecată pentru suma de 1,47 milioane de dolari. 

Cumpărătorul a fost Nick Fiorella, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, duminică. Fiorella este un cunoscut colecţionar de cartonaşe sportive, în valoare de milioane de dolari.

Bascheţii, în culorile roşu şi alb, au fost purtaţi de legenda baschetului american în al cincilea meci din primul său sezon la Chicago Bulls şi au devenit un simbol atât pe teren, cât şi în afară.

„Pantofii de sport cei mai valoroşi purtaţi vreodată la licitaţii, Nike Air Ships din 1984, purtaţi de Michael Jordan în timpul sezonului regulat, au fost vânduţi pentru 1.472.000 dolari la prima noastră vânzare de lux la Las Vegas”, a declarat Sotheby’s într-un comunicat publicat pe Twitter.

Un preţ astronomic, cu mult peste recordul deţinut deja tot de o pereche de Nike Air Jordans, care s-a vândut pentru 615.000 dolari în august 2020, la o vânzare la licitaţie organizată de Christie’s.

Sotheby’s a precizat că bascheţii au fost un cadou din partea lui Michael Jordan făcut lui Tommie Tim III Lewis, care era responsabil cu adunarea mingilor pentru Denver Nuggets în sezonul 1984-85.

Cât au fost încălțările purtate de rapperul american Kanye West la decernare a Premiilor Grammy din 2008

În aprilie, încălţările purtate de rapperul american Kanye West în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy din 2008 au fost vândute pentru suma de 1,8 milioane de dolari – cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru o pereche de pantofi sport, conform Sotheby’s.

Încălţările negre din piele au fost concepute exclusiv pentru spectacolul susţinut de West şi au reprezentat punctul de pornire al liniei de pantofi a artistului.

Pantofi sport neobişnuiţi s-au aflat de numeroase ori în centrul atenţiei după ce au fost adjudecaţi pentru sume impresionante în cadrul unor licitaţii recente.

Anul trecut, o pereche de pantofi sport albi realizaţi manual de un cofondator al Nike în urmă cu circa 50 de ani a fost vândută pentru suma de 162.500 de dolari.