Evenimentul Zilei > International > Președintele PNL Diaspora a murit. Urmează să fie incinerat
Președintele PNL Diaspora a murit. Urmează să fie incinerat

Președintele PNL Diaspora a murit. Urmează să fie incinerat

Mihai Petre Săbăilă, președintele PNL Diaspora, a murit acum două zile în Spania, după ce a suferit un infarct și urmează să fie incinerat.

Președintele PNL Diaspora, Mihai Petre Săbăilă, a murit în Spania. Acesta era singur și nu mai avea alte rude.

El urmează să fie incinerat pe banii statului spaniol. Mama sa a murit de curând, iar de atunci el a rămas singur.

Președintele PNL Diaspora a murit

Anunțul a fost făcut chiar de un alt membru al PNL Diaspora. Este vorba de Lavinia Năstase, o prietenă apropiată de Mihai Săbăilă.

Trebuie menționat că nicio rudă nu s-a semnalat pentru a semna actele. Așadar, trupul fostului președinte PNL Diaspora nu poate fi adus în România.

Regretatul politician nu poate fi îngropat conform tradiției românești

La acest moment nu există date despre vreo altă rudă de-a lui.

În acest context, cunoștințele sale au început o campanie pe rețelele de socializare pentru a găsi o rudă care să îl poată aduce acasă, la Argeș, pe Mihai Petre Săbăilă.

Cine a fost Mihai Petre Săbăilă

Fostul membru al PNL Diaspora a fost implicat în viața comunității de români din Spania. Drept președinte al Asociației Cultura Românească, acesta a promovat valorile Argeșului și României.

Născut la Piteşti, cu părinţii din Albota, Mihai Petre Săbăilă se stabilise, din 2008, la San Sebastian, în Ţara Bascilor. Acesta a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora.

Visul lui Mihai Petre Săbăilă era ca Piteştiul să devină Capitala Europeană de Cultură, după ce, în 2017, regiunea adoptivă (San Sebastian), a obţinut titlul respectiv.

De asemenea, fostul lider PNL Diaspora a organizat timp de ani buni, în calitate de lider al asociaţiei din San Sebastian, activităţi artistice, culturale, gastronomice şi sociale pentru argeşenii din Diaspora, fiind foarte activ în promovarea judeţului Argeș şi a valorilor sale în Ţara Bascilor, mai scrie sursa Capital.ro.