Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Liderul organizației județene a PMP Constanța, Claudiu Palaz, și vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu săvârșite, conform procurorilor, în perioada când era prefect. Claudiu Palaz se apără susținând că este vorba de o confuzie iar prefecții care i-au urmat au procedat la fel ca el, nefiind însă acuzați de ilegalități.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a fostului prefect Claudiu Iorga Palaz și a Aurei Bozdoacă, director al Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, sub forma autoratului şi, respectiv, a complicităţii.

Cei doi ar fi refuzat să pună în executare o sentinţa civilă din 2008 a Judecătoriei Constanţa, menţinută de Tribunalul Constanţa, “prin care Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanţa şi Comisia Locală Lumina, au fost obligate să pună în posesie un teren identificat de instanţa de judecată ca fiind situat în extravilanul localităţii Lumina”.

Fefuzul s-ar fi concretizat în emiterea, în 2011, de către Comisia judeţeană a unei hotărâri, semnată de cei doi inculpaţi, în calitate de preşedinte şi respectiv membru, prin care s-a dispus invalidarea propunerii Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanţi a respectivului teren.“Urmare acestui refuz, Instituţia Prefectului Constanța şi Consiliul local Lumina, au fost obligate prin mai multe sentinţe civile la plata de despăgubiri şi daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro”, informează Parchetul Curții de Apel Constanța. În cauză au fost luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, nu comentează trimiterea sa în judecată pentru că  “s-a întâmplat rapid, în câteva zile, inițial am fost martor, apoi inculpat și nu am văzut dosarul, am cerut o copie dar nu mi-a fost pusă la dispoziție”. Claudiu Palaz nu iși explică, însă, de ce actualul prefect de Constanța, Adrian Nicolaescu, cel care ar fi făcut plângerea penală, “ nu a făcut sesizări penale și împotriva celor patru prefecți care au urmat după mine pentru nici ei nu au aprobat punerea în posesie a terenului respectiv”.