Evenimentul Zilei > International > Președintele Israelului AMENINȚAT cu MOARTEA după ce a denunțat „TERORISMUL evreiesc”!
Președintele Israelului AMENINȚAT cu MOARTEA după ce a denunțat „TERORISMUL evreiesc”!

Președintele Israelului AMENINȚAT cu MOARTEA după ce a denunțat „TERORISMUL evreiesc”!

Președintele Reuven Rivlin a cerut combaterea extremiștilor evrei după ce un bebeluș palestinian de 18 luni a fost ucis într-un incendiu criminal.

Poliția israeliană a deschis o anchetă în legătură cu amenințările publicate pe rețelele sociale împotriva președintelui Reuven Rivlin, care a condamnat „terorismul evreiesc”, după ce un incendiu criminal a ucis un bebeluș palestinian, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției.

Chiar în ziua atacului anti-palestinian de vineri, Ruvlin a publicat pe pagina sa de Facebook un text în arabă și ebraică, cu titlul „Mai mult decât rușine, încerc o mare durere”.

„Durerea asasinării unui bebeluș, durerea de a vedea poporul meu că alege calea terorismului și că-și pierde umanitatea”, a scris el, în timp ce părinții și fratele bebelușului Ali Dawabech, de 18 luni, grav răniți, se află între viață și moarte, informează Le Point.

Atacul, care, potrivit palestinienilor, ar fi opera coloniștilor evrei, a provocat consternare în Israel și polemică între israelieni și palestinieni asupra așa-zisei „impunități” pe care autoritățile israeliene ar acorda-o extremiștilor evrei. Până în acest moment, nici un suspect nu a fost reținut.

Președintele israelian a cerut autorităților să ia măsuri concrete în acest caz și a adăugat:

„Din păcate, se pare că până acum am tratat fenomenul terorismului evreiesc cu lejeritate.”

Din cele peste 2000 de comentarii, unele au salutat poziția președintelui, în timp ce altele l-au denunțat ca „trădător”:

„Trădător ticălos! Vei avea parte de un sfârșit mai rău decât Ariel Sharon!”

Fostul premier Ariel Sharon a murit după o comă lungă de opt ani.

Un alt comentator a scris:

„În Rusia, ai fi fost găsit tăiat în bucăți, într-o cutie de pantofi.”

În 1995, premierul Yitzak Rabin a fost asasinat în timpul unei manifestări pentru pace la Tel Aviv de către un extremist de dreapta, după o campanie virulentă dusă de Dreapta împotriva acordurilor de la Oslo, semnate cu palestinienii în urmă cu doi ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: