Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Iohannis s-a plimbat prin centrul Clujului
Președintele Iohannis s-a plimbat prin centrul Clujului

Președintele Iohannis s-a plimbat prin centrul Clujului

Klaus Iohannis s-a plimbat prin centrul Clujului, alături de Rareș Bogdan, aflat pe primul lor pe lista de europarlamentare a PNL.

Președintele a participat la o întâlnire cu activul PNL după care a făcut o scurtă vizită la sediul Primăriei Cluj Napoca, unde a discutat aproximativ 30 de minute cu primarul Emil Boc și alți oficiali clujeni.

La ieșire, președintele s-a îndreptat, pe jos, spre Casa Universitarilor a UBB Cluj Napoca, plimbându-se pe celebra pietonală a Clujului, dar și pe una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș.

Centrul orașului și zona pietonală, reamenajată în ultimii ani l-au impresionat pe președinte, clădirile vechi fiind refațadizate sau în curs de refațadizare. La un moment dat, un copil s-a apropiat de șeful statului și l-a rugat să își facă un ”selfie” cu el. Au existat și grupuri de persoane care s-au oprit pentru a-l aplauda pe Iohannis. În rest, clujenii aflați în jurul orei 16.30 pe strada Memorandumului și în Piața Unirii au preferat să îi facă poze președintelui și să își vadă mai departe de drum. De remarcat este faptul că oamenii s-au comportat extrem de civilizat, nefiind persoane care să îi adreseze președintelui cuvinte jignitoare sau care să îl huiduie.

La Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, Klaus Iohannis și-a prezentat de la ora 17.00 cartea Eu.Ro, un dialog deschis despre Europa, care este un ghid al istoriei Uniunii Europene.