Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele CJ Arad, prins cu 10.000 de euro MITĂ, prezentat instanței pentru AREST I VIDEO
Președintele CJ Arad, prins cu 10.000 de euro MITĂ, prezentat instanței pentru AREST I VIDEO

Președintele CJ Arad, prins cu 10.000 de euro MITĂ, prezentat instanței pentru AREST I VIDEO

Procurorii DNA au făcut publice, sâmbătă, acuzaţiile oficiale aduse preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Acesta a fost prins, vineri, în flagrant de luare de mită, cu plicul cu 10.000 de euro asupra sa.

Ioțcu este acuzat că în 2012, în calitatea sa de preşedinte al instituţiei “a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind “Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, în valoare de 1.600.000 de euro. Astfel, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, a determinat funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă. Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți”.

Confrom anchetatorilor, miercuri, 22 iulie, Ioţcu a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe şi diferenţa din suma totală pretinsă. Ieri, când i s-a remis o nouă tranşă, de 10.000 de euro, Ioţcu a fost prins în flagrant.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad este acuzat de trafic de influenţă. Nicolae Ioțcu a fost reținut ep bază de mandate, 24 de ore, noapte trecită, iar azi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş.