Președinții Harvard, UPenn și MIT luptă contra discursului urii. Nu și contra antisemitismului

Președinții Harvard, UPenn și MIT luptă contra discursului urii. Nu și contra antisemitismului Lipsa de acțiune împotriva antisemitismului la Harvard. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Președinții de la Harvard, UPenn și MIT au fost chemați la audieri de republicanii din Congres pentru lipsa lor de acțiune împotriva antisemitismului din campus.

Cei trei președinți au fost audiați timp de ore întregi cu privire la protestele din campusurile lor. Li s-au cerut explicații despre modul în care au protejat studenții evrei, după ce aceștia s-au plâns că nu se simt în siguranță. Discuția a fost concentrată mai mult pe situația de la Harvard.

Ipocrizia woke: Discursul urii e interzis, nu și cel antisemit

Liderii celor trei universități au condamnat formal Hamas și antisemitismul, dar refuză să se pronunțe împotriva studenților care îi amenință pe evrei. Aceștia au declarat că un astfel de discurs este permis, chiar dacă este plin de ură.

Reprezentanta Elise Stefanik din Congres a cerut să afle dacă astfel de apeluri la genocidul evreilor încalcă politicile interne privind hărțuirea și intimidarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Claudine Gay, președintele de la Harvard, cu un salariu de 900.000 de dolari pe an, care ocupă această funcție de cinci luni, a spus: „Dacă discursul devine comportament, poate fi hărțuire", a declarat aceasta.

Conservatorii, dați afară, susținătorii terorismului palestinian, păstrați

Toți trei au spus că incidentele au fost „decizii bazate pe context”. Aceștia au recunoscut antisemitismul în creștere și au promis că vor lua măsuri drastice împotriva acestuia, dar s-au folosit de mărturia lor pentru a spune că au existat, de asemenea, incidente în creștere de islamofobie.

Președinta de la Harvard, supusă unor acuzații de republicanilor, a refuzat să recunoască evidenta părtinire față de opiniile radicale de stânga. Ea s-a apărat susținând că nu ar urmări opiniile politice ale profesorilor.

Ea a refuzat, de asemenea, să recunoască faptul că anumiți membri ai facultății au fost concediați după ce și-au împărtășit opiniile conservatoare.

Președintele Harvard, audiat în Congres

La Harvard „nu a fost încălcat codul de conduită”

Deși scandările pentru Intifada sau distrugerea Israelului au fost detestabile pentru ea, aceasta a spus că nu au atins nivelul de încălcare a codului de conduită al școlii:

„Expresia „Intifada” nu încalcă codul dumneavoastră de conduită?” a fost întrebată aceasta de către reprezentanta Elise Stefanik.

Președinta Harvard a răspuns că există o libertate de exprimare și pentru opiniile ofensatoare:

„Noi îmbrățișăm un angajament față de libera exprimare, chiar și a opiniilor care sunt reprobabile, ofensatoare, pline de ură”, a răspuns aceasta, potrivit Daily Mail.

„Harvard a fost punctul zero al antisemitismului după atacul din 7 octombrie”

Cei trei președinți nu au reușit să asigure siguranța studenților evrei de teamă că vor supăra corpurile lor studențești de extremă stânga. Acestea sunt în majoritate covârșitoare anti-Israel:

„Este cea mai puțin tolerantă școală din țară. UPenn a fost chiar în spatele lor, iar MIT se află la mijlocul pachetului”, a declarat reprezentanta Congresului.

Pe lângă protestele mai mari, în mare parte pașnice, au existat incidente de violență. Acestea au fost adresate împotriva studenților evrei în unele dintre campusurile școlare.

În noiembrie, peste 1.600 de absolvenți de la Harvard au amenințat că își vor retrage donațiile. Ei au protestat față de răspunsul școlii la manifestațiile pentru Palestina.