Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu o face praf pe Kovesi. „E bună de procuror la Vladimir Putin”
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu o face praf pe Kovesi. „E bună de procuror la Vladimir Putin”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu o face praf pe Kovesi. „E bună de procuror la Vladimir Putin”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat duminică seară că Laura Codruţa Kovesi a fost selectată de Comisia LIBE în baza unui vot politic.

„Nu o văd nimica. Doamna Kovesi e bună de procuror de Vladimir Putin. Nu știu și nici nu mă interesează. Să facă ce vrea. Dacă acesta e orizontul PE și atâta văd ei. Sunt unii care o susțin pe doamna Kovesi pentru că ei cred că aceste lucruri le servesc din punct de vedere politic. Comisiile pe care le-ați văzut care este aprecierea? Eu vreau să subliniez ceva. Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să evalueze calitățile profesionale. Acolo în comisiile CONT și LIBE s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi să nu amestecăm politicul în justiției. Acolo PE s-a decis să îi dea vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine arată cât poate să fie votul de politic. Nu i-a pus nimeni întrebări legate de drept european, legate de funcționarea instituțiilor. Acolo nu o să poate să facă tumbe ca pe aici, că aceia sunt oameni cu experiență”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică la România Tv.