Premii de peste 30.000 de dolari pentru programatorii câștigători ai The Bucharest Hackathon
- Emanuel Nițulescu
- 3 aprilie 2024, 16:58
Peste de 200 de programatori experimentaţi sunt așteptați a fi prezenți în weekendul 13-14 aprilie, la cea de-a doua ediție a The Bucharest Hackathon, un eveniment care îşi propune să creeze cea mai mare comunitate de programatori din România, pasionaţi de tehnologie de ultimă generație.
La The Bucharest Hackathon se va concura și peste noapte
The Bucharest Hackathon se va derula în week-end-ul 13-14 aprilie la Teatrul Odeon, Sala Studio din centrul Bucureştiului, iar participanții vor sta peste noapte la locaţie pentru a lucra la proiectele lor.
Hackathoanele sunt evenimente organizate pentru a aduna programatori, designeri și alte persoane interesate într-un mediu colaborativ pentru a dezvolta proiecte software într-un interval de timp limitat, de obicei între 24 și 72 de ore.
"The Bucharest Hackathon este mai mult decât o competiţie, este o oportunitate de a crea, de a învăţa şi de a colabora cu oameni pasionaţi din toată ţara, pentru a construi lumea digitală de mâine. Fiecare linie de cod poate ascunde o poveste fascinantă şi suntem convinşi că şi această ediţie a hackathon-ului va fi o experienţă unică, plină de provocări şi satisfacţii, care le va oferi participanţilor ocazia să creeze poveşti unice pentru proiectele pe care le vor dezvolta. Bware Labs este în continuare alături de participanţii care vor folosi tehnologia blockchain şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem cât de ambiţioase vor fi aplicaţiile înscrise în această ediţie", a spus Flavian Manea, CEO al Bware Labs.
Parteneriat cu The Bucharest Hackathon
Programatorii participanți vor lucra în echipe formate din câte 2-4 membri și vor dezvolta proiecte software sau hardware care foloseşte tehnologiile blockchain, AI şi DevTools.
"Continuăm parteneriatul cu The Bucharest Hackathon, de data aceasta în calitate de partener principal. MultiversX oferă infrastructură robustă programatorilor care vor să-şi pună în practică ideile. S-a dovedit deja că există un potenţial uriaş din rândul participanţilor trecuţi, aşa că suntem încântaţi să vedem ce soluţii construiesc concurenţii din anul acesta folosindu-se de tehnologia pe care am dezvoltat-o. În plus, echipa MultiversX o să fie prezentă la eveniment pentru a mentora participanţii şi a contribui la îmbunătăţirea proiectelor şi, eventual, chiar a le aduce în ecosistemul nostru", a spus Daniel Şerb, VP of Business Development al MultiversX.
Înscrieri până pe 10 aprilie
"Bucureştiul este epicentrul inovaţiei tehnologice şi al proprietăţii intelectuale, atrăgându-i pe cei mai străluciţi profesionişti din România şi din regiune. Comunitatea de developeri care construieşte unelte tehnologice avansate, AI si blockchain, se reuneşte din nou, de această dată într-o locaţie încărcată de istorie din centrul oraşului. Genezio este platforma care a demonstrat la multe hackathoane că echipele care o folosesc câştigă detaşat, datorită uşurinţei cu care dezvoltă soluţiile. Ne aşteptam ca pe podium să fie mai multe echipe care să fi folosit Genezio", spune Andrei Pitis, CEO & co-founder Genezio.
În cadrul hackatonului vor fi oferite mai multe premii cu o valoare totală de peste 30.000 de dolari. Juriul evenimentului este format din antreprenori din IT şi executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: Genezio, Bware Labs, MultiversX, Stripe, PiSquared, Google, XoXno, Amazon Web Services.
Înscrierile în program se pot face până la 10 aprilie.