Premierul Nicolae Ciucă le cere funcționarilor care se ocupă de implementarea PNRR să discute cu Comisia Europeană referitor la orice problemă

Premierul Nicolae Ciucă le cere funcționarilor care se ocupă de implementarea PNRR să discute cu Comisia Europeană referitor la orice problemă Sursa: Facebook - Guvernul României

În ședința de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a vrut să se asigure că implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu întâmpină dificultăți, cerându-le funcționarilor să discute cu Comisia Europeană în această privință.

Ciucă le-a transmis funcționarilor care se ocupă de PNRR că trebuie să discute deschis cu Comisia Europeană privind greșeli sau dificultăți în procesul de implementare.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, marţi, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cu această ocazie, a analizat stadiul implementării PNRR în România, după depunerea primelor două cereri de plată.

Problemele implementării PNRR în România trebuie discutate cu Comisa Europeană

Ciucă a spus că marți a avut loc ședința PNRR în care a fost analizat progresul atât în ceea ce privește nivelul de îndeplinire, cât și măsurile ce trebuie luate pentru a se asigura că cererile de plată sunt aprobate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, s-a stabilit că până la finalul lunii ianuarie, acolo unde sunt aspecte de clarificat cu Comisia, să existe un plan pe care fiecare din coordonatorii de comisii să îl prezinte în ședința de guvern.

Ciuca a analizat stadiul implementării PNRR

Marți, premierul a anunțat că țara noastră are un dialog foarte bun cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru clarificarea tuturor aspectelor care ţin de valorificarea fondurilor disponibile României prin PNRR.

„Peste 5 miliarde de euro dintre cele 6,3 miliarde euro primite deja anul trecut din PNRR – prefinanţare şi prima tranşă au fost deja contractate. Autostrada Moldovei, A7, un sector important din Autostrada Transilvania, calea ferată între Caransebeş-Arad-Timişoara sau între Lugoj şi Deva, contractele de eficienţă energetică încheiate de Ministerul Dezvoltării au deja finanţarea asigurată şi vor fi lansate apelurile de proiecte pentru producerea în România de baterii şi alte resurse de producere a energiei verzi”, potrivit Guvernului.

Premierul a mai vorbit și despre potențialul României și despre investițiile făcute în ultimii ani, menționând că acestea au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei.