Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Dacian Cioloş, chemat în Parlament
Premierul Dacian Cioloş, chemat în Parlament

Premierul Dacian Cioloş, chemat în Parlament

Premierul Dacian Cioloş va merge astăzi, de la ora 15.00, în Parlament, unde va participa la şedinţa Comisiilor reunite pentru de afaceri europene, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat să participe la Consiliul European din 17-18 decembrie.
Dacian Cioloş va prezenta senatorilor şi deputaţilor mandatul cu care merge la CE, în urma căruia parlamentarii vor da un aviz consultativ. Acest aviz este însă, obligatoriu, potrivit legii, în cazurile în care preşedintele României deleagă premierul pentru a participa la astfel de reuniuni.
 
Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie.
 
"În virtutea dispoziţiilor art. 80 alin. 1 din Constituţia României şi conform principiului cooperării loiale dintre autorităţile statului, aşa cum acesta a fost interpretat şi în jurisprudenţa Curţii Constituţionale, Preşedintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuţia participării la reuniunile Consiliului European", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.