Evenimentul Zilei > Social > PREMIERĂ: Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ATACĂ explicit Corectitudinea Politică. Despre ANTI-CREȘTINISMUL Europei
PREMIERĂ: Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ATACĂ explicit Corectitudinea Politică. Despre ANTI-CREȘTINISMUL Europei

PREMIERĂ: Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ATACĂ explicit Corectitudinea Politică. Despre ANTI-CREȘTINISMUL Europei

În fața a peste 30.000 de credincioși, veniți la Mânăstirea Nicula de Adormirea Maicii Domnului, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a deplâns decăderea spirituală a Europei, care evită cu bună știință să facă referire la rădăcinile sale creștine, din motive de Corectitudine Politică.

Într-o neobișnuit de severă diatribă la adresa racilelor contemporane, IPS Andrei a amintit că, la început, Europa a fost pusă sub semnul creștinismului și al Maicii Domnului.

„După cele două războaie mondiale, expresie a păcatelor oamenilor, fondatorii UE s-au gândit să creeze un spațiu al păcii și al prosperității și își propuneau să salveze Europa, care are obârșie creștină, păstrându-i valorile”, a amintit ierarhul. „Părinții fondatori, Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi și Jean Monnet, au căutat un steag reprezentativ pentru comunitatea ce o creau și s-au inspirat din Scriptură. Sub oblăduirea Maicii Domnului a fost pusă Europa, steagul este albastru, pentru că albastru este culoarea Maicii Domnului, iar cele 12 stele îi reprezintă pe cei 12 apostoli, pentru că religia creștină, pe care ei au propovăduit-o, este religia Europei.”

IPS Andrei a făcut legătura între pierderea spiritualității de către Occident și creșterea numărului atacurilor teroriste:

„În virtutea unei corectitudini politice, Europa nu mai face referire la rădăcini. Până nu este prea târziu, să ne străduim să oprim căderea spirituală a Europei. Fără a fi panicarzi, este bine să ne punem întrebarea dacă nu datorită acestei stări de lucruri îngăduie Dumnezeu să fie atâtea atentate teroriste, atâtea războaie, atâtea distrugeri de valori spirituale și de bunuri materiale.”

Mitropolitul Clujului, Maramureșului, Dealului și Feleacului a avertizat în legătură cu pericolul pierderii credinței:

„Neamurile pier nu atunci când își pierd ființa statală, ci atunci când își pierd identitatea culturală, sufletul lor. (…) Cortegiul de suferințe ce ne agresează are obârșia în păcat, iar salvarea presupune apropierea de Dumnezeu și o viață spirituală normală.”

Ierarhul a acuzat lipsa de reacție a comunității internaționale față de uciderea în masă a creștinilor, de dărâmarea bisericilor și a mănăstirilor.