Premieră! Pakistan va concura la Miss Universe. Musulmanii se revoltă

Premieră! Pakistan va concura la Miss Universe. Musulmanii se revoltă Sursa foto Pixabay

Este pentru prima dată când o tânără din Pakistan participă la Miss Universe. Ea a declarat că este nerăbdătoare și că este o șansă unică, dar musulmanii nu sunt încântați deloc de această decizie.

Este pentru prima dată când o tânără din Pakistan participă la Miss Universe. Erica Robin (24 de ani) din statul islamizat a primit o mulțime de critici din partea musulmanilor și politicienilor.

Tânăra așteaptă cu nerăbdare să îți încerce norocul la concurs, dar aceștia se opun. Senatorul Mushtaq Ahmed de la partidul Jamaat-e-Islami a declarat că acest lucru este „rușinos”. Prim-ministrul interimar Anwar ul-Haq Kakar a ordonat o anchetă.

Erica a fost și jignită de câțiva musulmani, care nu acceptă ca o femeie să apară în costum de baie în văzul tuturor. Finala Miss Univers 2023 va avea loc în El Salvador, în noiembrie. Erica Robin a fost aleasă Miss Univers Pakistan în urma unei competiții organizate în Maldive. Ea a declarat că este foarte afectată de criticile primite din partea bărbaților din statul său.

Ne puteți urmări și pe Google News
Premieră! Pakistan va concura la Miss Universe. Musulmanii se revoltă

Erica Robin. Sursa foto Facebook

„Este senzațional să reprezint Pakistanul. Dar nu înțeleg de unde vine atâta împotrivire. Cred că se pornește de la ideea că aș defila în costum de baie, într-o cameră plină de bărbați”, a declarat Erica Robin. „Și am răspuns că aș vrea să schimb această mentalitate conform căreia Pakistanul este o țară înapoiată”, a mai spus tânăra.

Pakistanezii, despre participarea la Miss Universe

Un alt model din Pakistan a declarat că nu înțelege de ce bărbații au voie să participe la concursuri de frumusețe și femeile nu. Vaneeza Ahmed a mai spus că în statul său încă este o mare diferență între femei și bărbați.

„Când acesti bărbații nu au nicio problemă cu concursuri „Mister Pakistan”, de ce lucrurile se schimbă când este vorba de femei?”, a spus modelul pakistanez.

Și scriitorul pakistanez Rafay Mehmood a recunoscut că femeile din Pakistan au mai puține drepturi. Cu toate astea, el a reamintit despre perioada în care cabaretul era foarte cunoscut în Pakistan. În 1950-1970, mulți politicieni pakistanezi își petreceau timpul în cluburile de noapte pentru a vedea femei frumoase.

„Suntem o națiune cu multe contradicții”, a declarat pentru BBC scriitorul pakistanez Rafay Mehmood. „Pakistanul este, în general, un stat autoritar și asta se reflectă în valorile patriarhale dure care sunt permise atât instituțional cât și social. Erica Robin și reacțiile cu care s-a confruntat sunt un efect al regimului”, a adăugat el.