Săptămâna aceasta, prin același program, au fost operați opt copii cu vârste între 5 și 11 luni, care sufereau de malformații cardiace congenitale grave și care proveneu din familii fără posibilități financiare.

„De această dată am avut mai mulți băieței decât fetițe, sunt copilași un pic mai măricei decât la ultima sesiune unde am avut o mare majoritatea sugari.

Am avut și acum cazuri complexe, cum este primul caz din această tură, care nu este încă recuperat. Este vorba despre un băiețel de șase luni, venit de la Tg. Mureș, în cazul căruia așteptăm să își recupereze funcția renală și va rămâne un pic mai mult la spital, sperăm că fără dializă.

Băiețelul e chiar din județul Sibiu, din Șura Mare. Toți copiii sunt stabili în momentul de față și se simt din ce în ce mai bine. Micuții provin din mai multe județe, majoritatea din Transilvania, și toți din familii reprezentând cazuri sociale”, a declarant Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano.

Cele opt intervenții chirurgicale au fost realizate cu sprijinul unei echipe de medici din Stuttgart, Hanovra și Leipzig, Germania.
„Avem plăcerea să anunțăm, în premieră pentru România, crearea unui parteneriat instituțional între centrele de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din Stuttgart și Hanovra, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Primăria municipiului Sibiu și Spitalul European Polisano-Medlife, în vederea tratării în Sibiu a cât mai multor copii cu boli cardiace congenitale”, a declarat dr. Victor Costache, coordonatorul programului