Evenimentul ZileiEVZ SpecialPremieră în România. Primul oraș unde se desființează Poliția Locală 

Premieră în România. Primul oraș unde se desființează Poliția Locală 

Premieră în România. Primul oraș unde se desființează Poliția Locală 
Decizie în premieră pentru România. Orașul Darabani din județul Botoșani va fi prima localitate din România unde nu vor mai fi politisti locali

Orașul Darabani din județul Botoșani va fi primul oraș din România unde se va desființa Poliția Locală. Primarul a declarat că Poliția Locală „nu prea își avea rostul” în oraș iar decizia va conduce la efectuarea de economii la bugetul local, potrivit digi24.ro.

Decizia de desființare a fost luată în cadrul ședinței de Consiliu Local iar potrivit primarului Liviu Hrimiuc este vorba mai mult de o reorganizare, cei șase angajați ai Poliției Locale devenind agenți de pază.
„E o reorganizare, nu își pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenți de pază. O să devină mai eficienți în situația în care vor deveni personal contractual. Poliția Locală nu prea își avea rostul în orașul nostru. Cei șașe vor fi angajați ai Primăriei, doar că li se va schimbă statutul”, a spus Liviu Hrimiuc.

Întrebat de ce se mai desființează Poliția Locală dacă angajații își vor păstra posturile , Liviu Hrimiuc a răspuns că face economie: „Una e să fii polițist local și altă e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local. Am făcut un calcul, dar nu am datele în față, nu pot să vă spun ce economii vom face”. Pentru că acest lucru să fie posibil, este necesară aprobarea de la Prefectura Botoșani.


Accesează: