Premieră în Poliția Română. Peste 1.000 de percheziții. Rețea de traficanți, anihilată

Premieră în Poliția Română. Peste 1.000 de percheziții. Rețea de traficanți, anihilată

O acțiune în premieră pentru Poliția Română are loc în această dimineață. Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București efectuează peste 1.000 de percheziții pe colete trimise prin corespondență. Acțiunea vizează destructurarea unei vaste rețele de traficanți de tutun care alimentau, prin poștă, piața neagră cu materia primă pentru confecționarea de țigări.

Polițiștii de la transporturi efectuează 1.050 de percheziții pe colete trimise prin corespondență, acestea vizând traficul cu tutun prelucrat și eludarea plății accizei la bugetul de stat.

Poliția Română transmite că aceste acțiuni au debutat în urmă cu două zile și au avut la bază o documentare informativă minuțioasă, reușindu-se astfel confiscarea, până în acest moment, a 1.600 de kg. de tutun prelucrat, supus accizării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de Euro.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi și filtre pentru țigarete, dar și o mașină de fabricat țigarete.

Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecționa aproape 2.000.000 de țigarete contrafăcute - adică o cantitate ce ar fi încăput în două tir-uri - care ar fi ajuns pe piața neagră din România.

Surse judiciare au precizat că tutunul provine din Bulgaria. Membrii grupării îl aduceau neprelucrat (tutun foaie uscat), astfel încât să nu fie supus accizarii. În București și județul Ilfov, tutunul era prelucrat în condiții neigienice de către 23 de furnizori care se cunosc între ei. Din acest motiv, marfa putea afecta sănătatea consumatorilor. Cei 23 trimiteau coletele în toată țara, către palierul 2, format din cei 1.050 de destinatari. Aceștia din urmă, urmau să fabrice țigaretele, pe care le ar fi oferit spre vânzare, către publicul larg sub brenduri consacrate.

Poliția Română menționează că toate aceste activități au fost realizate sub coordonarea Direcției  Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române de către polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București.

De asemenea, acțiunile polițiștilor au beneficiat de sprijinul Poștei Române și a Direcției Regionale Vamale București.