Evenimentul Zilei > Justitie > PREMIERĂ. Ca să scape de procese mărunte, Curtea de Apel dintr-un mare oraș îndrumă nemulțumiții spre mediere
PREMIERĂ. Ca să scape de procese mărunte, Curtea de Apel dintr-un mare oraș îndrumă nemulțumiții spre mediere

PREMIERĂ. Ca să scape de procese mărunte, Curtea de Apel dintr-un mare oraș îndrumă nemulțumiții spre mediere

Timișoara e primul și singurul oraș din România unde cetățenii cu probleme de justiție sunt consiliați, gratuit, despre beneficiile apelării la serviciile de mediere.

Aici a devenit operațional Biroul de informare  publică şi de promovare a avantajelor medierii. Acesta funcționează pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Concret, orice om care vine la parterul Palatului Dicasterial va fi consiliat, zilnic, gratuit, despre avantajele medierii. Programul de funcționare al biroului este între orele 10,00 -12,00, consilierea fiind efectuată de o echipă formată dintr-un mediator şi un student de anul III de la Facultatea de drept a Universității de Vest.

”Rolul şi funcţia acestui  birou este acela de a informa publicul cu privire la rolul și statutul mediatorilor precum și asupra avantajelor folosirii procedurii medierii. Nu în ultimul rând biroul are și scopul de a degreva instanţele de cauzele ce pot fi soluţionate pe calea medierii, concomitent cu recomandarea de a se recurge întotdeauna la serviciile unui avocat, inclusiv în ipoteza în care cetăţeanul decide să aleagă această cale”, transmite Cristian Pup, reprezentantul Curții de Apel Timișoara.