Medicul personal al lui Benjamin Netanyahu, dr. Herman Berkovits, a descris modul cum decurge campania de vaccinare în Israel. De asemenea, expertul a dat detalii despre datele medicale observate la înaltul demnitar după vaccinare.
Benjamin Netanyahu: vaccinare COVID-19 pentru premier! Intrat în direct în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, medicul personal al lui Benjamin Netanyahu, dr. Herman Berkovits, a oferit detalii despre modul cum decurge campania de vaccinare în Israel. Țara este pe primul loc din lume ca ritm de vaccinare și, dacă îl menține, poate fi prima țară care învinge pandemia.
De asemenea, expertul a făcut precizări despre evoluția tratamentului în cazul premierului statului. Potrivit medicului, examinarea serologică în cazul demnitarului a arătat că i-a crescut semnificativ cantitatea de anticorpi. Benjamin Netanyahu nu a avut efecte secundare nici la rapel. "Premierul israelian a primit ambele doze de vaccin. Se simte foarte bine. Am făcut o examinare de serologie, care arată că i-a crescut mult cantitatea de anticorpi".
Vaccinare COVID-19 pentru premier! Benjamin Netanyahu nu a avut efecte secundare
Dr. Berkovits a explicat că, până în acest moment, 25% din populația Israelului a fost imunizată, mai precis 2,5 milioane de cetățeni. Dintre aceștia, 850.000 au primit și doza de rapel. Realizatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu, a remarcat că în România doar 11.000 de persoane au făcut ambele doze până în acest moment.
Cel mai important aspect este că nu s-au înregistrat efecte secundare nici în cazul rapelului, a precizat dr. Berkovits. Efectele secundare sunt minore, în limita obișnuită în cazul vaccinurilor. Specialistul a explicat că rapelul trebuie făcut neapărat într-un interval de 21-28 de zile, nu la 42 de zile. "E foarte important să se dea rapelul între 21-28 de zile, altfel nu se mai păstrează efectul primului vaccin (n.r. – prima doză de vaccin COVID-19).
Vaccinare COVID-19 pentru premier! Dr. Herman Berkovits: Rapelul nu trebuie la 42 de zile
Rapelul pentru vaccinul împotriva COVID-19 poate fi programat în intervalul de 21-28 de zile după administrarea primei doze, dar poate fi întârziat și până la 42 de zile "fără afectarea eficacității", a anunțat vineri Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.
Conform prospectului vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech și Moderna, potrivit studiilor, rapelul pentru vaccinul împotriva COVID-19 poate fi programat în intervalul de 21-28 de zile după administrarea primei doze.