Pregătiţi-vă pentru tehnologii SF! Când veţi călători cu Boom Supersonic

Pregătiţi-vă pentru tehnologii SF! Când veţi călători cu Boom Supersonic

Cu avionul de la Londra la New York în mai puţin de 4 ore, acesta este proiectul  revoluţionar Boom Supersonic prezentat. Proiectul Ouverture este mai rapid decât Concorde iar între 2025 şi 2027 vor fi primele călătorii.

 Lansarea Boom Supersonic- care doreşte să revoluţioneze zborurile se va face în curând. Să ajungi în locuri îndepărtate în timp scurt, să admiri peisajul şi să te bucuri de această experienţă respectând mediul ambiant: este creaţia Boom Supersonic, firma americană cu sediul în Colorado. Obiectivul firmei este ca traseul din Europa până în Statele Unite să fie parcurs în 3 ore şi jumătate, graţie creării Ouverture. Este vorba de o nouă generaţie de avioane destinată să întreacă viteza şi comodităţile actualele ale Concorde.

Blake Scholl şi fondatorul firmei, a dat ştirea  în timpul expoziţiei Paris Air Show: "Vom transforma complet experienţa unei călătorii. Astăzi avem tehnologii pentru a face posibile zboruri cu avionul cu viteză supersonică: echipele noastre au muncit fără odihnă''. Rezultatele acestei munci de echipă nu vor întârzia să apară, acum are loc faza testelor pentru a intra în asamblare. Potrivit lui Blake Scholl, până la sfârşitul anului va fi prezentat noul avion, iar în 2020 va fi efectual primul zbor de probă. Va fi vorba de XB-1, un model din seria Ouverture, pentru 2 persoane: va fi deci un soi de frate mai mic, care va fi numit exact Baby Boom.

 

Testele făcute pe XB-1 vor permite echipei să dezvolte mult mai bine pe fratele mai mare în chestiuni de aerodinamică, stabilitate şi control, evaluarea manevrabilităţii, propulsia. Înainte de a-l vedea operativ pe Ouverture, însă, mai trebuie să aşteptăm: zborurile, cu pasageri la bord, nu vor fi disponibile înainte de intervalul 2025-2027. Însuşi Blake Scholl nu pare a  se grăbi: "Cuvântul-cheie al următorilor ani va fi testarea. Atât în ce privesc componentele sau materialele,  cât şi sistemele sau întreaga structură. Trebuie să insistăm cu testările: vrem ca avioanele noastre să fie sigure, de încredere şi eficiente". Se intră, deci, într-o fază în care viteza supersonică va putea fi soluţia pentru călătorii, dar nu numai pe calea aerului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
O altă firmă americană, Hyperloop Transportation Technologies, fondată şi prezidată de italianul Gabriele Bipop Gresta, promite minuni din punctul de vedere al vitezei şi a timpilor de parcurs pe transportul terestru. Firma tocmai finalizează trenul său supersonic în stare să atingă viteza de peste 1200 km/oră, graţie levitaţiei magnetice pasive. Recent, Gresta a fost în Italia pentru a căuta finanaţatori, putând astfel aduce aeastă minune şi în Peninsulă. S-ar putea ajunge de la Milano la Roma în doar 30 de minute. Dacă 2020 pentru Boom Supersonic va fi încă unul de testări, pentru Hyperloop va fi anul debutului: cu ocazia Expoziţiei din Emiratele Arabe Unite, va trebui să intre în funcţiune porţiunea care leagă Dubai de Abu Dhabi, titrează Corriere della sera.