Preafericitul Kiril al Rusiei, POVEȚE de NEUITAT la București. Cum privește Biserica Ortodoxă lumea VIRTUALĂ

Preafericitul Kiril al Rusiei, POVEȚE de NEUITAT la București. Cum privește Biserica Ortodoxă lumea VIRTUALĂ

Preafericitul Patriah Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a aterizat joi, în jurul orei 16:45, la București.

Liderul celei mai mari Biserici Ortodoxe din lume a fost întâmpinat de Patriarhul Daniel și de ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin.

Patriarhul Chiril a declarat că este "foarte bucuros" sa pășească pe pământul României. "Am mai fost în București, dar acest lucru s-a întâmplat în secolul trecut. Am onoarea de a transmite felicitările mele fratelui meu, Preafericitul Patriarh Daniel, la 10 ani de la intronizarea sa ca Patriarh", a declarat acesta pe aeroport.

“Vizita mea în România este legată de evenimentele importante organizate zilele acestea de Biserica Ortodoxă Română, dedicate amintirii luptelor împotriva lui Dumnezeu, în urma cărora au suferit toate Bisericile din Europa de Est”, a mai susținut Preafericitul Kiril.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sfinții din Rusia si cei din România sunt sfinții noștri comuni. Valorile ortodoxiei sunt comune pentru Romania si Rusia. Relatiile bune intre oameni sunt atunci cand au valori comune si oricum ar decurge istoria, noi crestinii ortodocsi, care traim in tari diferite, trebuie sa tinem minte ca avem valori comune. Fie ca Dumnezeu sa pazeasca Romania.

De multe ori, Biserica, este învinuită  de obscurantism și de nepolitețe. Însă, în unele situații, Biserica este de fapt cea consecventă atunci când vine vorba să sprijine „știința pură”. În conștiința oamenilor moderni, știința este, adesea, un mit ce ia locul unui idol, în care aceștia cred orbește, la care se închină și căruia i se aduce jertfă, dacă o cere.

Respectul divin pentru om, dreptul acestuia de a-și folosi libertatea, inclusiv în detrimentul său și chiar împotriva lui Dumnezeu, merită toată admirația.

Dacă te uiți la „modelul” actual al vieții, în totalitatea ei, atunci probabil există undeva în lume regiuni și țări în care putem vedea o creștere semnificativă a numărului ateilor sau de persoanelor care nu vor să se identifice cu vreo religie, oricare ar fi aceasta.

Știm însă că îmbrățișarea Adevărului lui Dumnezeu și întoarcerea la dreapta Credință a oamenilor din Rusia și din alte țări din Europa de Est, succesul misiunii creștine în Africa, nivelul ridicat de religiozitate în America Latină și din lumea arabă, toate arată că, în plan global, comunitățile de atei sunt destul de lipsite de consistență.

Individualismul este o consecință directă a învățăturilor savante, profund greșite, în centrul cărora NU se află Dumnezeu,  Creatorul lumii și al Universului, ci omul evoluat din maimuță și lipsit de reflexia luminii divine, lipsit de perspective de îndumnezeire și de sfințire.

Imaginați-vă, dacă unui copil de șapte ani i s-ar spune: „Gata, asta e tot! Nu vei mai crește. Niciodată. Ai atins deja limitele maxime ale evoluției. Nu poți deveni nici mai inteligent, nici mai frumos, nici mai puternic. Acum poți face absolut tot ce vrei. Nu mai trebuie să mergi la școală. Nu este nevoie să respecți regulile sociale și poți să te limitezi la ceea ce știi deja. Nu trebuie să te mobilizezi să faci ceea ce poate nu dorești, dar este necesar societății. Ești Perfect !” Față de acel copil această abordare ar fi o crimă, pentru că în loc să-l ajute să crească și să se dezvolte, i-ar deschide calea spre degradare,spre subdezvoltare", susține omologul Preafericitului Daniel.

 

Preafericitul Kiril a vorbit și despre impactul pe care religia trebuie să îl aibă în lumea virtual, tot mai dezvoltată. “În lumea virtuală se întâmplă o mulțime de lucruri oribile, proaste, necinstite,uneori chiar infracțiuni. Așa cum de fapt se întâmplă și în lumea reală. Important este să ținem cont de aspectele negative care ne pot aștepta acolo.

Pe internet poți găsi foarte multă informație falsă, care de cele mai multe ori îl irită pe om, îl abate de la ce trebuie să facă în mod obișnuit, îi creează sentimente neplăcute și, mai ales, sunt foarte  multe cazuri când se pune o informație pe internet cu titlu de certitudine, deși este doar o speculație, o bârfă. Care de obicei este și foarte agresivă. Este foarte important să ținem minte cuvintele Mântuitorului: „Cu cuvintele tale ai să fii mântuit și tot prin cuvintele tale ai să fii judecat”.

Nouă, creștinilor, ni se poruncește să mergem în lume pentru a face cunoscut cuvântul Evangheliei lui Hristos, care dă iertare și o viață nouă.

Dumnezeu vrea ca toți oamenii să fie mântuiți și să ajungă la cunoașterea Adevărului Credinței (1 Timotei 2: 4) – după cum spune apostolul Timotei, Biserica îi îndeamnă pe toți oamenii – inclusiv pe cei pe care îi întâlnim pe internet, iar de multe ori, pe mulți dintre ei, nicăieri în altă parte. De aceea, Biserica poate și trebuie să ducă lucrarea sa în spațiul virtual, predicând Cuvântul lui Dumnezeu și mărturisind despre Adevăr. Cu toate acestea, trebuie înțeles un lucru: ceea ce facem în lumea virtuală este orientat spre lumea reală. 

Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual.

Alegerea de a trăi fără Dumnezeu este la fel de distructivă atât pentru om, cât şi pentru societate, indiferent dacă este impusă din exterior sau este rezultatul unei alegeri libere”, a declarat Preafericitul pentru QMagazine.

După discursurile de la aeroport, Patriarhul Kiril împreună cu delegația Bisericii Ortosoxe Ruse care îl însoțește s-au deplasează spre Patriarhie.