Aşadar, super-ciclonul Amphan este aşteptat să lovească Golful Bengal cu o viteză de 270 km/h (150 mph), potrivit US Joint Typhoon Warning Center. Meteorologii avertizează că Amphan are o forţă echivalentă unui uragan de categoria 4 în Atlantic.

Ultimul super-ciclon care a lovit Golful Bengal a fost consemnat în 1999, când 10.000 oameni au murit, iar 15.000 au fost evacuaţi şi relocaţi. În prezent, doar în oraşul Kolkata, aflat pe raza lui Amphan, trăiesc 14 milioane de oameni.

Autorităţile indiene au anunţat evacuarea a 300.000 oameni din regiunea de coastă – West Bengal şi Odisha. Satya narayan Pradhan, director general al Forţei pentru gestionarea dezastrelor naturale, a notat că în regiunea West Bengal există o capacitate de 500.000 locuri în adăposturi.

Pe de altă parte, Bangladesh şi Myanmar sunt şi ele state aflate în calea ciclonului şi expuse. Bangladesh are o capacitate de 9.1 milioane locuri în adăposturi, spune Selim Hossain, responsabil al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pescarii au fost avertizați de către Departamentul Meteorologic Indian să rămână la țărm și să nu navigheze pentru următoarele 24 de ore.

India a transmis peste 100.000 de infecții confirmate luni, potrivit Universității Johns Hopkins, înregistrând cea mai mare creștere într-o singură zi până în prezent, cu un total de 5.242 de cazuri noi, iar acum sunt loviţi de ciclon, notează fr24news.