Gospodinele sunt deseori în pană de idei atunci când vine vorba de mâncare sau deserturi. În ultimii ani prăjitura Fanta a câștigat din ce în ce mai multă popularitate, fiind astăzi una dintre cele mai îndrăgite. Este ușor de pregătit, dar economisești și timp pentru a-l petrece alături de familie.
Prăjitura Fanta este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, mai ales în rândul celor mici. Ea are trei straturi, iar cele trei culori o fac să fie foarte apetisantă. Este ușor de făcut, iar dacă respecți pașii nu ai cum să dai greș cu ea. În plus, prepararea durează aproximativ o oră.
Ingrediente pentru prăjitura Fanta
Ingrediente pentru blatul de la prăjitura Fanta:
- 5 ouă;
- 150 grame de făină;
- 200 grame de zahăr;
- 40 ml de ulei;
- 40 ml cacao;
- un praf de sare;
- o linguriță de esență de portocale.
Pentru cremă ai nevoie de:
- o jumătate de kilogram de brânză de vaci (mai cremoasă);
- 250 grame de mascarpone;
- 100 grame de unt;
- 150 grame de zahăr pudră;
- 50 grame de zahăr vanilinat;
- 50 grame de cacao;
- o linguriță de esența de vanilie.
Ingredientele necesare pentru jeleul de pe prăjitura Fanta:
- un litru de suc de portocale (Fanta sau orice sortiment îți place);
- 100 grame de zahăr;
- 100 grame de amidon de porumb.
Mod de preparare
Prăjitura Fanta este o rețetă ușor de preparat. Pentru început se face blatul. Cele cinci ouă le pui într-un vas, iar peste ele adaugi zahărul și sarea. Mixezi bine totul până când își triplează cantitatea, apoi adaugi cacao și continui să mixezi. Restul ingredientelor pentru blat se amestecă la mână, cu ajutorul unei linguri de lemn. Mai întâi pui uleiul și esența de portocale, apoi încorporezi făina.
Pui compoziția în tavă și o bagi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Poți să verifici blatul cu o scobitoare, dacă nu ești sigură că este copt și în interior. Când este gata îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească cât te ocupi de restul rețetei.
Următorul pas pentru a face prăjitura Fanta este jeleul. Sucul de portocale îl pui într-o cratiță peste care adaugi amidonul. Amesteci cu un tel, apoi pui și zahărul. Lași compoziția la foc mic și amesteci continuu, până când sucul începe să se îngroașe. Iei oala de foc și o acoperi cu o folie transparentă pentru a nu prinde coajă. O lași la temperatura camerei până pregătești crema de brânză.
Cum se montează prăjitura Fanta
Untul tăiat cubulețe îl pui într-un bol mare și adaugi peste el zahărul normal și cel vanilat. Mixezi bine totul până când untul arată ca o cremă. Adaugi brânza de vaci și esența de vanilie, apoi mixezi totul. La urmă se pune brânza mascarpone, pentru că aceasta nu trebuie mixată mult timp.
Ai pregătit totul pentru prăjitura Fanta, așa că nu îți mai rămâne decât să o asamblezi. Blatul se așază într-o tavă cu pereți detașabile. Îl poți pune și într-o tavă adâncă, peste care ai pus folie transparentă pentru a putea scoate ușor prăjitura. Peste blat întinzi crema de brânză și nivelezi bine totul. Deasupra pui jeleul de portocale, nu înainte de a-l amesteca cu o lingură. Lasă totul la frigider pentru cel puțin șase ore sau peste noapte, apoi servește desertul familiei.
Video cu modul de preparare poate fi văzut aici.