Ruladă de bezea cu ciocolată și portocale. Rețeta unei prăjituri rafinate

Ruladă de bezea cu ciocolată și portocale. Rețeta unei prăjituri rafinate Sursa foto: https://retetesivedete.ro/

Combinația de fructe, crema de ciocolată şi bezea este una dintre cele mai perfecte. Rulada de bezea cu ciocolată și portocale este o prăjitură mai sofisticat dar merită încercată.

Desertul propus nu trebuie rata sub nicio formă. Rulada de bezea cu ciocolată și portocale este cu adevărat un desert rafinat deoarece are un gust desăvârșit şi un aspect apetisant. Rețeta este puțin mai complexă dar deloc complicată, dacă se urmează pașii așa cum sunt descriși mai jos.

Vă trebuie un pic de curaj și să o preparați, apoi vă veți descoperi împreună cu cei dragi cu un desert aparte. Combinația dintre fructe, bezea şi ciocolată este realmente perfectă. Mai trebuie să știți un lucru important, rețeta începe cu pregătirea cremei de portocale și a ganache-ului, care au nevoie de mult timp pentru a se stabiliza.

Ingredientele necesare pentru rulada de bezea franțuzească

Pentru delicioasă rețetă de ruladă cu bezea aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • albușuri de la 5 oua mari
  • 210 gr zahar
  • 50 gr zahar pudră
  • 20 gr amidon de porumb
  • 1 lingură suc de lămâie
  • vanilie (extractul de vanilie este obligatoriu. Poate fi înlocuit cu zahăr vanilat, 10 – 15 gr)

Crema de ciocolată:

Pentru crema de ciocolată aveți nevoie de aceste ingrediente:

  • 30 gr ciocolata neagră
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 120 gr smântână grasa 33-35%
  • 150 gr brânză de vaci

Crema de portocale:

De asemenea, pentru crema de portocale sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 100g gălbenușuri sau sau 2 ouă medii
  • 80 – 90 g zahăr (după gust)
  • 120 ml suc de portocale
  • 17 gr amidon de porumb
  • pastă de vanilie (dacă nu se găsește, atunci fără ea)
  • 1 coajă de portocală
  • 50 g de unt 82,5%.

Cum se prepară rulada pufoasă cu bezea

Pentru ganache (crema de ciocolată, frișcă și unt, utilizată ca umplutură sau pentru învelirea prăjiturilor) se toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată (ar trebui să se dizolve) și se amestecă cu un blender de imersie. Acoperiți cu o folie alimentară în contact cu crema și dați la frigider pentru cel puțin 3 – 4 ore. După acest timp, bate ganache-ul și brânza complet răcite la viteză medie, apoi la viteză mare pentru aproximativ 40 – 50 de secunde până la o consistență densă.

Separat, într-o cratiță cu fundul gros, se combină zahărul, ouăle sau gălbenușurile și se amestecă. Adăugați vanilia, amidonul, coaja și sucul proaspăt stors de portocale. Se amestecă totul cu ajutorul mixerului. Gătiți amestecul până se îngroașă, amestecând tot timpul pentru a preveni formarea de cocoloașe. Când amestecul s-a îngroșat, mai amestecați cu ajutorul unui tel timp de aproximativ 30 – 40 de secunde și îndepărtați-l de pe foc.

Există 2 opțiuni: strecurați amestecul de coaja de portocale sau nu. Dar dacă există cocoloașe și neconcordanțe, strecurați. Apoi adăugați untul în amestecul încă fierbinte și amestecați totul până la omogenizare. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin 4-5 ore. Ar trebui să se răcească complet și să se stabilizeze.

Prepararea bezelei și finalizarea desertului

Adăugați albușurile, sare și o cantitate mică de zahăr în bolul mixerului, începeți să bateți la viteză mică a mixerului până când apare spuma. Apoi mărim viteza și aadăugam tot zaharul în porții, la final zeama de lămâie și apoi vanilia. În această etapă, este important să se dizolve complet zahărul. Odată dizolvat, măriți viteza mixerului la maxim și bateți bezeaua până se formează vârfuri tari. În continuare, introducem amidonul cu zahărul măcinat, amestecate în prealabil.

Transferați bezeaua într-o pungă de patiserie. Acoperim tava de copt cu pergament și formăm un dreptunghi de bezea, strat de aproximativ 2 cm, nu prea subțire și nivelam. Coacem bezeaua aproximativ 40 – 45 minute la 140 – 150 de grade C. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Drept urmare, bezeaua va crește și ar trebui să obțineți o crustă crocantă la exterior și o umplutură fragedă în interior. După gătire, scoatem bezeaua și după câteva minute îl răsturnăm pe un pergament nou pregătit.

Ungeți prăjitura complet răcită cu ganache, apoi cu crema de portocale și rulați rulada în pergament cu crusta în jos și puneți-o la frigider pentru cel puțin 15 – 20 de minute. După ce s-a răcit, se decorează după dorință

Sursa: retetesivedete.ro.