Povestea unei morți pe care nu și-o asumă nimeni

Povestea unei morți pe care nu și-o asumă nimeni

Apogeul isteriei naționale declanșate miercuri cu ocazia furtunii care a lovit Capitala a fost atins, din nefericire, prin moartea unui bărbat de 42 de ani, venit din Giurgiu să-i aducă un pachet surorii sale. Decesul a survenit în jurul orei 21.20, după ce l-au strivit crengile unui plop uscat, aflat în curtea imobilului de pe şoseaua Viilor, nr. 21

Ieri, la locul unde s-a petrecut tragicul accident, mai mulți lucrători ai ADP din sectorul 5 se chinuiau să toaleteze copacul, iar câțiva polițiști comunitari luau măsuri de siguranță. Clar, o intervenție de urgență, pentru că, mai mult ca sigur, plopul va trebui tăiat de to t. Ca și alți pomi din curtea imobilului. Singura persoană care ne-a putut da vreo informație a fost paznicul. Care ne-a certificat că imobilul aparține societăţii Kandia Dulce SA, dar că aici nu mai există nicio activitate de mult timp. „Nu știu exact de când, eu sunt nou aici”, a concluzionat paznicul.

Zona era delimitată

Pe de altă parte, o persoană care nu a dorit să-și decline identitatea și care mânuia de zor un telefon, ne-a mărturisit: „Colegii mei au așezat niște paleți cu o bandă de avertizare care să delimiteze zona periculoasă, miercuri, încă de la ora prânzului. Am luat în calcul că, dacă vine furtuna, s-ar putea să se întâmple un accident. În apropiere este stația autobuzului 173, și am înțeles că de acolo venea săracul om”, ne-a zis bărbatul care, după ce a văzut că s-a terminat „curățenia”, a plecat.

Firea se spală pe mâini

Primarul general, Gabriela Firea, a susținut că toţi copacii aflaţi pe spaţiul privat se află în responsabilitatea proprietarilor respectivelor imobile sau curţi. „S-a primit la sfârşitul anului trecut o solicitare, un aviz, de fapt, pentru defrişare, care s-a acordat. Din motive care nu ţin de responsabilii primăriei, nu au fost defrişaţi, pentru că am înţeles că mai erau câţiva arbori în curte. Am înţeles de la colegii mei că proprietarii au declarat aseară la Parchet că erau în procedură de a identifica o firmă sau persoane competente pentru a tăia acei arbori”, a punctat edilul.

Filmul unei furtuni anunțate 

Ora 09,00 - Primarul general a rugat Inspectoratul Şcolar să ia legătura cu toate instituţiile de învăţământ ca elevii să fie acasă la ora 20,00, iar pe bucureşteni să rămână acasă dacă nu au drumuri urgente. Ora 11,30 - Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti comunică faptul că în unitățile de învățământ cursurile se vor încheia la ora 17,00. Ora 11,30 - Gabriela Firea transmite proprietarilor de terase şi restaurante în aer liber să pună în siguranţă clienţii, să fie asigurate utilajele pe şantiere. În plus, s-a cerut o verificare a panourilor publicitare, a copacilor din parcuri și aliniamentele stradale, dar și a stâlpilor de electricitate. Ora 13,00 - Gabriela Firea solicită directorului RATB ca miercuri, cel puţin după ora 17,00, să fie cât mai multe autobuze, tramvaie şi troleibuze pe traseu pentru preluarea oamenilor care vor să ajungă acasă. Ora 14,30 – Se comunică faptul că peste 480 de pompieri de la ISU Bucureşti-Ilfov vor interveni dacă va fi nevoie pentru gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă ce se pot produce. Ora 16,00 - Gabriela Firea susţine o conferinţă de presă pentru a da asigurări bucureştenilor că nu au niciun motiv să considere că Primăria Generală nu le difuzează toate datele cu privire la avertizările meteo, precizând că va face plângeri penale împotriva celor care au răspândit informaţii false. Ora 17,10 - Gabriela Băncilă, reprezentanta ANM, precizează că după ora 18,00, Capitala se află sub incidenţa atenţionării de Cod galben de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului.

Ne puteți urmări și pe Google News