Născută în România, Nicoleta a ajuns de mică în Italia, unde a devenit prostituată, mai întâi în zona orașului Vicenza, apoi în Modena. Așa l-a cunoscut pe bucătarul-șef care în noaptea de 29 august a apelat la serviciile ei. Acesta a oprit mașina în dreptul tinerei și a invitat-o să urce, după ce a negociat prețul pentru o noapte de amor. Aparent, bărbatul părea un client obișnuit. A doua zi însă, tânăra nu a mai ajuns acasă. După alte câteva zile dispariția a fost anunțată autorităților. Când polițiștii au descoperit ”rugul” pe care a fost incinerată românca, în primă fază nu au avut niciun indiciu privind identitatea victimei. Corpul era carbonizat, lipseau membrele, probabil au fost mâncate de porcii mistreți din zonă.

Rug improvizat într-o zonă izolată

Trupul Nicoletei a fost ars într-o zonă izolată din Savignano sul Panaro, sub un foc alimentat de cartoane, anvelope vechi și pagini din manuale școlare, scrie Rotalianul.com. Legiștii au preluat rămășițele umane și au făcut, recent, o descoperire ce a dus la identificarea identității cadavrului. Ei au găsit un șurub care, cu 5 ani în urmă i-a fost implantat Nicoletei în femur pentru a susține osul după o fractură. Conform presei italiene, era vorba de o proteză rară în Italia (existând numai 2 cazuri în care a fost folosită, iar cealaltă persoană este în viață), astfel că s-a putut stabili cu certitudine cui îi aparținea.

Viață grea

În timp ce făcea trotuarul în Vicenza, pe Viale San Lazzaro, în 2013, Nicoleta Neața a fost călcată de o mașină, și abandonată. Șoferul a fugit de la locul accidentului, a intrat cu mașina într-o vitrină și a abandonat-o. Românca a fost salvată de trecători, a fost dusă la spital unde medicii au operat-o, și în urma implantului a reușit să meargă din nou. A continuat să se prostitueze.

După 3 ani a fost bătută crunt cu pumnii și picioarele și a ajuns, din nou, la spitalul din Vicenza. Ambele întâmplări violente se pare că au legătură cu proxenetul tinerei, însă aceasta a refuzat să depună plângere.

După bătaia din 2016 însă, Nicoleta Neața a decis să își ducă existența pe cont propriu și a fugit în Emilia-Romagna, unde a continuat să se prostitueze, arată sursa citată. Pe unul conturile sale de Facebook, scria cu un an în urmă: „Fac ce vreau și unde vreau!”. Aici a fost omorâtă de bucătarul-șef napoletan. (Sursa foto: Rotalianul.com)