Destinul TRAGIC al unui acrobat de 17 ani care şi-a FRACTURAT coloana

Destinul TRAGIC al unui acrobat de 17 ani care şi-a FRACTURAT coloana

Andrei are 17 ani, îi place sportul, să danseze, să muncească şi să înveţe. Săptămâna trecută o clipă de neatenţie i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. A căzut în timp ce făcea o acrobaţie, şi-a rupt coloana şi riscă să rămână paralizat pe viaţă. Acum are nevoie de 100.000 de euro ca să se recupereze măcar pe jumătate. Avea toată viaţa înainte, acum este condamnat să stea într-un scaun cu rotile.

Într-o secundă viaţa unui tânăr care părea că le are pe toate s-a schimbat dramatic. Un băiat de 17 ani, vesel şi muncitor a căzut în timp ce făcea o acrobaţie şi s-a trezit pe un pat de spital fără să îşi poată mişca mâinile şi picioarele. Incidentul a avut loc pe 2 septembrie în parcarea de la Era Park în timpul festivalului GFest. Andrei Popa era acolo împreună cu trupa Quasar, s-a antrenat o zi întreagă pentru acrobaţiile care urmau să fie prezentate publicului. Numai că în momentul reprezentaţiei ceva a mers prost iar Andrei a căzut în cap. Şi-a fracturat coloana, Crucea Roşie prezentă la eveniment a intervenit imediat şi apoi a fost dus cu Ambulanţa la Spitalul de Neurochirurgie. Medicii l-au operat, i-au stabilizat coloana numai că nu îi dau şanse de recuperare completă. "Mi-au spus că se va recupera în proporţie de 50 %, îşi va putea folosi mâinile dacă va avea parte de şedinţe de recuperare profesioniste. Din păcate la noi sunt oameni foarte capabili, însă nu există aparatură necesară. Cea mai indicată este în acest moment o clinică din Austria, numai că pentru asta ar trebui în jur de 100.000 de euro iar noi nu îi avem", spune cu ochii în lacrimi Sergiu Popa, tatăl lui Andrei.

Momentul în care copilul a căzut şi şi.a fracturat coloana i-a prins în concediu, erau la mii de kilometri distanţă de casă. Au venit într-un suflet, unul conducea iar celelalat plângea. Au făcut cu rândul, fără o secundă de odihnă şi au sperat până în ultima clipă că veştile rele nu sunt adevărate. "Este copilul meu şi ar părea că îl laud, dar chiar este un băiat ambiţios, muncitor şi sufletist. A făcut tenis până la 14 ani, am casa plină cu premiile şi cupele câştigate de-a lungul timpului. Am renunţat pentru că este un sport costisitor, nu mai avea sponsori. Nu s-a lăsat însă de sport, a început să danseze, voia să facă acrobatii", spune Sergiu Popa.

Andrei este acum la Spitalul de Neurochirurgie, la secţia de Terapie Intensiva, respiră cu ajutorul aparatelor, îşi simte doar mâinile însă este optimist. "Este doar un copil şi are optimismul vârstei. Cred că nu îşi da seamă de gravitatea situaţiei şi spune mereu că va fi bine. Colegii îl vizitează în fiecare zi, profesorii îi sunt alături, am deschis două conturi în care se pot face donaţii pentru el. Sper din tot sufletul că nişte oameni inimoşi îl vor ajută, orice donaţie este binevenită pentru că nu este drept că viaţă unui copil să se oprească la 17 ani", spune Irina Farcaş, diriginta lui Andrei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colegii şi profesorii nu sunt singurii care vor să îl ajute pe Andrei. Trupa Quasar, alături de care făcea acrobaţii când a căzut, va da reprezentaţii în fiecare zi a săptămânii viitoare în Piaţa Unirii. " Încercăm să îl ajutăm cum putem, sperăm să strângem nişte bănuţi care să îl ajute în recuperare. Este un copil silitor, lucrează cu noi de aproape un an, timp în care a făcut paşi uriaşi. Era atât de fericit că poate dansa la acel eveniment, nimeni nu s-ar fi gândit niciodată că poate sfârşi astfel", spune Alexandru Ignat, coregraful trupei de dans.

Andrei are 17 ani, este elev la liceul "Vasile Alexandri" iar profesorii nu au decât cuvinte de laudă la adresa lui. Elev eminent, şef de clasă, îndrăgostit de sport şi cu ambiţia de a-şi câştiga singur un salariu pe timpul verii. A lucrat la un shop Orange din Iaşi până în ziua în care destinul i-a dat o lovitură grea. "Nu pot să explic ce este în sufletul meu şi al soţiei. Doar un părinte poate să înţeleagă cum e să te trezeşti cu copilul paralizat, să nu ştii ce se va întâmpla mai departe. Avem speranţa că vom reuşi să îl recuperăm măcar atât cât se poate, le mulţumim din inimă specialiştilor care i-au făcut operaţia de stabilizare a coloanei. Avem foarte mare nevoie de ajutor pentru recuperarea lui", spune tatăl lui Andrei. "Pentru acei oameni care nu ştiu ce e suferinţa unei familii, unor părinţi şi unor bunici care-şi văd copilul paralizat. Nu vă repeziţi cu privirile plecate, ci daţi cu toţii şansa unui copil, să se bucure de viaţă. Dacă în avuţia voastră se află preţul unei vieţi, nu ezitati să o eliberaţi în speranţă şi lumină, arătaţi credinţă faţă de Dumnezeu şi dragoste faţă de semenii voştri, dar mai ales pentru firava viaţă a unui copil", este mesajul postat de colegi si profesori pe pagina http://rugativapentruandrei.wordpress.com/