Povestea ciocolatei. De la băutura mayașilor la batonul cu lapte

Povestea ciocolatei. De la băutura mayașilor la batonul cu lapte

Ciocolata în Statele Unite

În Statele Unite, ciocolata a ajuns undeva prin 1765, când s-a deschis prima ciocolaterie, undeva în Dorchester, Massachusetts. La început, coloniștii americani au privit-o cu suspiciune dar, cu timpul, ușor ușor au început să o aprecieze din ce în ce mai mult. Consumul de ciocolată a fost asociat cu statutul social, la fel ca și în Europa.

Pe piața americană, ciocolata s-a impus abia la finalul secolului XIX, prin 1895, când un anume Milton S. Hershey a început să producă și să comercializeze batoane de ciocolată mai mici decât cele obișnuite, la un preț mai ieftin. Încet, încet, ciocolata a devenit un aliment nelipsit în viața americanilor.

Consumul de cacao a crescut vertiginos, iar în anii următori, americanii au devenit cei mai mari importatori din lume, achiziționând aproape o cincime din producția mondială.

Din anul 1925, la New York a început să funcționeze și prima bursă a ciocolatei.

O industrie foarte profitabilă

De la băutura preparată de triburile amerindiene și până la apariția batonului de ciocolată pe care îl consumăm astăzi, au trecut câteva secole și multe epoci tehnologice. Produsul a devenit din ce în ce mai bun, iar rețetele s-au îmbunătățit continuu.

În prezent, ciocolatierii apelează la rețete și tehnici tradiționale dar folosesc și cele mai noi tehnologii pentru a prepara produse din ce în ce mai gustoase și arome din cele mai variate. Se investește mult în cercetare precum și în noile modalități de prezentare și promovare.

Industria a devenit una dintre cele mai de succes din lume, iar ciocolata este una dintre cele mai bine vândute mărfuri producând profituri imense dar și satisfacția consumatorilor.

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cafeaua espresso

Povestea boabelor de cacao. Cum a ajuns ciocolata în Europa

Ne puteți urmări și pe Google News