Povestea luminițelor de Crăciun și a globurilor. Când au apărut decorațiule pentru brad

Povestea luminițelor de Crăciun și a globurilor. Când au apărut decorațiule pentru brad Bradul natura plantat în curte și împodobit de Crăciun este cel mai ideal. Sursa Foto- Dreamstime

Luminițile și decorațiunile de Crăciun sunt mai vechi decât sărbătoarea în sine. Luminile sunt un simobol al solsițiului încă de dinainte de perioada creștinismului.

Acum, de Crăciun, obișnuim să împodobim bradul cu luminițe și globuri. Dar povestea luminițelor de Crăciun datează de de Christos. Așadar în perioada solstițiului de iarnă se obișnuiau aprinderea lumânărilor, făcliilor, pentru că lumina simboliza speranța și renașterea. Așa se face că această tradiție legată de lumina din perioada sărbătorilor de iarnă a fost păstrată.

Iar electricitatea a schimbat total idea de luminițe de Crăciun. În 1985 a existat primul brad împodobit cu o instalație cu becuri de mai multe culori. Globurile care acum se pun în bradul de Crăciun, erau în timpuri străvechi nuci, mere, dulciuri.

Doar că între 1550 și 1609, Hans Greiner din Germania nu a avut bani să aibă un pom îndestulat. Așa că omul a găsit o soluție salvatoare. Avea un atelier de sticlărie așa că a decis să își facă ornamente pentru brad acolo la el, în atelier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Globurile de Crăciun, inventate în Germania

Așa că a suflat în sticlă colorată forme de nuci, mere, mici globulețe. În scurt timp sferele din sticlă au devenit extrem de populare și toți artizanii au început să le producă. Astfel încât au ajuns să fie produse la scară industrială. Toți locuitorii Germaniei își doreau să aibă globuri în brad.

Apoi câteva sute de ani mai târziu, bradul reginei Victoria a apărut împodobit într-un zoar local. Bradul avea globuri primire de la prințul Albert, de origine germane. Acela a fost momentul în care toată Europa a aflat de invenția sferelor de sticlă. În scrută vreme toată lumea își dorea globuri.

Iar în America, sferele au ajuns cu un cetățean, F.W.Woolworth. Acesta le-a descoperit în timpul unei vizite în Germania, a făcut avere importându-le în SUA. Acum, globurile de Crăciun se găsesc peste tot și în majoritatea lor nu se mai fac din sticlă. La nivel global producția de globuri este făcută în majoritate din plastic, pentru că în acest fel durează mai mult. Sunt țări din lume, unde pe toată perioada anului se fabric globuri.