Ploile torenţiale care au depăşit în unele zone şi 50 litri/mp au inundat în această după amiază zeci de străzi din Constanţa, Mangalia, Cumpăna, au năvălit în mai multe locuinţe din satul Ivrinezul Mare, comuna Peştera şi au pus în pericol casele din apropierea Căpităniei oraşului Hârşova.
Dispeceratul Regiei Judeţene de Apă ( RAJA) Constanţa a înregistrar zeci de reclamaţii privind inundarea zonelor joase ale oraşului, unde sistemul sistemul de canalizare nu a mai putut face faţă debitului uriaş al ploilor. A turnat cu găleata iar pe străzile laterale în pantă s-au creat adevărate şuvoaie care curgeau cu viteză spre bulevarde. Zeci de echipe ale RAJA, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere au acţionat pentru rezolvarea sesizărilor. Cele mai afectate artere de circulaţie au fost în zona Delfinariului, Satul de Vacanţă, Faleza Nord şi Faleza Sud de pe malul mării.
La Mangalia, în numai trei ore, precipitaţiile au totalizat 48 litri/metru pătrat. La Medgidia, oamenii au semnalat o minitornadă pe cer. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în satul Ivrinezu Mare, din comuna Peștera, și în orașul Hârșova. La Ivrinezu Mare, în urma ploilor au fost inundate două locuințe, două anexe gospodărești și grădinile aferente. S-a intervenit cu motopompe și buldoexcavatoare.
La Hârșova, unde plouă încă de ieri, în zona Căpităniei Portului Hârșova, voluntarii şi echipajele RAJA au intervenit pentru pomparea apei în Dunăre. Prefectura Constanţa informează că debitul Dunării, pe sectorul ce aparţine de judeţul Constanţa, este în scădere uşoară. În ultimele zile, în urma creşterii nivelului fluviului Dunărea, au fost afectate peste 1200 hectare de teren agricol, 80 hectare de pădure, 110 de păsune şi 25 grădini. Având în vedere că presiunea pe diguri încă există, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa monitorizează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului