Editura Evenimentul si Capital

POPOVICIU, prima reacţie după decizia CAB : „Judecătorul Tudoran a ÎNCERCAT doar să-şi ACOPERE sentinţa din penal”

Autor: | | 2 Comentarii | 3172 Vizualizari

Gabriel Popoviciu a declarat că decizia instanţei de confiscare a terenului de 224 de hectare din Băneasa va genera o situaţie complexă. Omul de afaceri susţine că prin această decizie judecătorul a încercat să-şi acopere sentinţa din penal, fiind acelaşi care l-a condamnat la 7 ani de închisoare.

Decizia va genera o situaţie „atât de complexă pentru care răspunsul nu poate fi simplu”, a declarat Popoviciu potrivit profit.ro.

Popoviciu a mai declarat că „judecătorul Tudoran a încercat doar să-şi acopere sentinţa din penal”, referindu-se la faptul că acelaşi judecător a decis şi condamnarea sa la şapte ni de închisoare.

Omul de afaceri a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, ca 224 de hectare din nordul Capitalei să reintre în proprietatea statului român.

Curtea de Apel a soluţionat latura civilă a dosarului "Băneasa", în care Popoviciu a fost condamnat definitiv în anul 2017.

Conform deciziei instanţei, statul român reintră în posesia a 224,6 hectare teren şi construcţii din nordul Bucureştiului, printre care şi sediul Biroului notarial deţinut de Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu.

"Admite acţiunea civilă exercitată de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice. Constată că imobilul compus din teren, în suprafaţă de 224,6 hectare, şi construcţii (sediul Biroului Notarului Public 'Băsescu Ioana' - clădire de patrimoniu) este proprietatea publică a statului român dobândit în temeiul legii promulgată prin Înaltul Decret Regal nr. 2746 din data de 31 iulie 1929, publicat în M.O. nr. 160, partea I, din data de 1 august 1929 şi procesul verbal din 31 iulie 1929 (terenurile, în mod expres, au avut o anumită afectaţiune direct legată de atribuţii în domeniul învăţământului superior agricol şi de medicină veterinară, dar şi de cercetare ştiinţifică) - conform contractului de donaţie cu afectaţiune încheiat între statul român şi Maria Bibescu; terenul în cauză şi clădirile aferente neputându-se înstrăina, nici în tot, nici în parte, pentru orice destinaţie ar fi - caracter stabilit în mod definitiv prin decizia penală nr. 266/A din data de 2 august 2017 pronunţată în dosarul nr. 9577/2/2012 a Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a dispus restituirea către statul român a suprafeţei de teren de 224,6 hectare, situată în şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 42 - 44, sector 1, Bucureşti, cu următoarele vecinătăţi: la Est - comuna Pipera, la Sud - Aeroportul Băneasa şi Aeroclubul Român, la Vest - DN 1, la Nord - bd. Privighetorilor, şi a construcţiilor existente - clădire, plus anexe - sediul Biroului Notarului Public "Băsescu Ioana".

Judecătorii i-au obligat pe inculpaţii Puiu Popoviciu, Ioan-Niculae Alecu, Andrei-Mihai Bejenaru, Ştefan Diaconescu, în solidar cu părţile responsabile civilmente - SC Băneasa Investments SA, SC Băneasa Bussines&Tehnology Park SA şi SC Băneasa Rezidenţial SRL - la restituirea terenului de 224,6 hectare, precum şi a contravalorii construcţiilor demolate şi existente iniţial pe terenul în cauză, în sumă de 1.418.646 lei.

CAB a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor încheiate cu privire la terenul de 224 ha şi construcţiile situate în şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44, fiind dispusă desfiinţarea totală a înscrisurilor care au dus la prejudicierea statului român, prin aportarea în natură a terenului în suprafaţă de 224,6 hectare la capitalul social al SC Băneasa Investments SA.

De asemenea, a fost menţinut şi extins sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Puiu Popoviciu, Andrei-Mihai Bejenaru, Ioan-Niculae Alecu, Ştefan Diaconescu, dar şi cele aparţinând societăţilor Băneasa Investments SA, Băneasa Bussines&Tehnology Park SA şi Băneasa Rezidenţial SRL, până la restituirea integrală a terenului în suprafaţă de 224,6 hectare şi a construcţiilor - sediul Biroului Notarului Public "Băsescu Ioana", precum şi a sumei de 1.418.646 lei.

Fenomen rar intalnit, in Romania! Ce se intampla peste doar doua zile!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI