Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ponta nu a zâmbit. Doar a plecat o clipă ochii…
Ponta nu a zâmbit. Doar a plecat o clipă ochii…

Ponta nu a zâmbit. Doar a plecat o clipă ochii…

Din beznele fesenismului răsunau acum un sfert de veac răcnetele care au oripilat Europa: „Moarte intelectualilor” și „Noi muncim, nu gândim”. Fesenismul însuși, fenomen unic în lumea civilizată, și-a tras seva din ignoranță, incultură, neștiință.

Prostimea manipulată și asmuțită s-a dovedit cea mai eficientă armă politică pentru instalarea și apărarea unui regim la fel de ticălos și criminal ca al lui Ceaușescu. Așa au fost posibile toate monstruozitățile care se vânturau despre „Căposu” și „amanta lui” Doina Cornea, despre „Molia uriașă” (Regele Mihai), despre moșierii care îi vor pune pe țărani să le lucreze pământurile cu botnițe la gură, despre defilările cu steaguri verzi ale legionarilor pe Bulevardul Magheru. Așa au fost posibile Mineriadele și masacrul de la Târgu Mureș.

Cu tot altoiul de socialism european pe care se chinuie să-l prindă de trunchiul neaoș, noduros ca o bâtă de miner, PSD păstrează toate tarele FSN-ului originar. Modificările la Legea Educației, adoptate pe șest, fără nici o brumă de dezbatere, dovedesc că pasiunea pentru prostimea manevrabilă este cea mai sinistră și statornică dintre ele.

Mă îndoiesc că Sinistrul Educației, Pricopie, ori șeful Ponta l-au citit pe Erasm cu al său Elogiu al Prostiei. Mai degrabă e vorba de reminiscențele marxiste ale luptei de clasă, care circulă prin venele PSD zglobii și multe ca globulele roșii. „Nu credem că școala românească trebuie să fie o junglă, în care doar cei puternici supraviețuiesc”, încerca premierul să explice aberațiile din Ordonanța de Urgență. De aceea defrișează jungla și toarnă asfalt, pentru ca tot Prostul cu Gipan să aibă acces la Bacalaureat și să alimenteze fabricile de diplome ale PSD.

"Nu va fi o inflație de bacalaureați?”, l-am întrebat pe premier ieri, în interviul dat EVZ. „Nu vor fi dezavantajați cei buni și silitori, dacă toate loazele vor avea bacalaureat?” Ponta a negat, a dat asigurări ca a treia sesiune de bacalaureat va fi la fel de serioasă ca prima. Tot așa și doctoratul „fără frecvență”. M-am uitat atent: jur că nu a zâmbit, doar a plecat o clipă ochii atunci când a venit vorba de „doctorat”, cuvânt pe care a evitat să-l rostească. Apoi a explicat că aceasta e viziunea social- democrată asupra învățământului. De fapt, o nivelare la genunchiul broaștei. Un Pat al lui Procust vertical, care decapitează orice valoare ce se ițește din mediocritate. Când se va stinge gălăgia din jurul acestei legi, se va vedea că nu este o lege rea”, a dat asigurări Ponta. „Când se va stinge gălăgia…” Interesant. Adevărul e că toată presa s-a repezit asupra modificărilor aduse Bacalaureatului sau Doctoratului, ca taurul furios asupra cârpei roșii. De fapt, noua Ordonanța de Urgență este mană cerească pentru clientela PSD. O clientelă pe care lunga serie de fani ai plagiatului ce s-au înstăpânit peste Educație, de la Corina Dumitrescu și Mang până la Ponta însuși (fără a o uita pe Ecaterina Andronescu) au făcut totul pentru a o servi.

Orbită de strălucirea de tinichea a „Bacalaureatului la mâna a treia” sau a „Doctoratului FF”, presa a neglijat exact miza modificărilor: 1. rectorii de la stat pot rămâne în funcții pe viață; 2. o persoană fizică (sau un grup) poate fonda o universitate, urmând ca la o eventuală dizolvare a unității să-și poată însuși patrimoniul acesteia (inclusiv imobiliar), creat din taxele studenților, pentru care nu s-au plătit impozite (universitățile sunt non-profit); 3. primarii și președinții de consilii județene pot face parte din consiliile de administrație ale unităților de învățământ, ceea ce oficializează traficul de influență și dirijarea preferențială a investițiilor.

În 1990, urletele de „Moarte intelectualilor”, mai mult decât a semăna groaza, au servit drept acoperire pentru ca noua clică politică să pună cât mai puțin stingherită mâna pe Putere. Și pe Avuția Națională. Modificarea Legii Educației nu e altceva decât una dintre prelungirile diversiunii de atunci.