Evenimentul Zilei > Politica > Ponta intervine în scandalul momentului și arată cu degetul spre Arafat: „Nu am semnat eu”
Ponta intervine în scandalul momentului și arată cu degetul spre Arafat: „Nu am semnat eu”

Ponta intervine în scandalul momentului și arată cu degetul spre Arafat: „Nu am semnat eu”

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că este mai puțin relevant cine l-a numit pe Adrian Ionel la conducerea Unifarm în 2012, în condițiile în care acesta a fost pus sub acuzare pentru fapte comise în 2020.

Deputatul Pro România a reacționat la informațiile apărute în spațiul public, legate de numirea lui Adrian Ionel în Consiliul de Administrație al Unifarm, în 2012, pe vremea când era premier și ministru interimar al Sănătății. Pe ordinul de numire a lui Adrian Ionel apare semnătura lui Raed Arafat, șeful DSU.

Liderul Pro România susţine, însă, că este irelevant cine l-a numit în Consiliul de Administraţie al Unifarm pe Adrian Ionel, din moment ce directorul este ales ulterior de acest organism.

„E o prostie și o manipulare. Normal că nu am semnat. Eu delegasem toate atribuțiile către Raed Arafat, dar Ministrul Sănătății (2012 Arafat – în 2016 Voiculescu) nu numesc direct la Unifarm, ci doar numesc Consiliul de Administrație. Oricum, ce treabă şi ce vină au cei care au semnat în 2012 / 2016 (Arafat și Voiculescu) cu faptul că în 2020 acest director lucra direct cu Orban și Tătaru a luat șpagă? E o prosteală totală”, a declarat Victor Ponta.

Adrian Ionel, director general al Companiei Naţionale Unifarm, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat, printre altele, de luare de mită în legătură cu atribuirea unui contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.

Procurorii susțin că Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba de 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.

În plus, un milion de măşti livrate şi recepţionate în prima tranşă de Unifarm SA nu ar fi fost măşti chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măşti de protecţie neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecţie decât cele convenite.

În urma declanșării acestui scandal, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că va cere Consiliului de Administrație a companiei să ia măsuri pentru destituirea actualului director. În caz contrar, a precizat ministrul, revocarea din funcție va fi făcută de Minister.

PSD nu ratează ocazia după scandalul Unifarm. Atac dur la PNL: „Le-am spus STOP! Ajunge!”

Scandalul Unifarm. Avocatul Piperea arată spre Arafat: „A semnat…”. Replica șefului DSU