"Putem cu siguranţă, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri şi aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii (a contribuţiilor de asigurări de sănătate – n.r.), aşa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA-urilor şi o măsură dublă la microintreprinderi – creşterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, în acelaşi timp, obligaţia de a avea cel puţin un angajat, în felul ăsta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale", a declarat Ponta.

El a adăugat că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliţiei şi că iniţiativa, deşi este mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, atât PSD, cât şi UNPR sunt de acord cu ea.

"Nu are sens să fie introduse (aceste măsuri – n.r.) în timpul anului. Încep de la 1 ianuarie, pentru că e noul an fiscal. Decizia e a coaliţiei şi o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă", a afirmat Ponta.