Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: Anunţul IPP despre dezbatere e o minciună; Tăriceanu mi-a spus foarte clar că nu merge
Ponta: Anunţul IPP despre dezbatere e o minciună; Tăriceanu mi-a spus foarte clar că nu merge

Ponta: Anunţul IPP despre dezbatere e o minciună; Tăriceanu mi-a spus foarte clar că nu merge

Premierul Victor Ponta a declarat luni că „este o minciună” anunţul Institutului de Politici Publice (IPP) conform căruia el ar fi singurul care nu a confirmat participarea la o dezbatere electorală, adăugând că este dispus să accepte provocarea, cu condiţia să fie prezenţi toţi cei 14 candidaţi, scrie Agerpres.

„Vreau să lămuresc un lucru, dincolo de acest anunţ, care e o minciună: tocmai l-am întrebat pe domnul Tăriceanu şi mi-a spus că dânsul a spus foarte clar că nu merge. Domnul Iohannis nu le-a spus nimic, nici că merge, nici că nu merge, deci era o minciună că ceilalţi cinci… Dar vreau să precizeze foarte clar: eu am spus că merg cu o singură condiţie, să fie invitaţi şi ceilalţi candidaţi, pentru că pentru mine nu este nicio diferenţă între cei care sunt în sondaje mai sus sau mai jos, îmi respect toţi contracandidaţii şi respect toţi alegătorii acestor contracandidaţi, motiv pentru care mă voi adresa în turul doi şi alegătorilor domnului Dan Diaconescu, şi alegătorilor domnului Corneliu Vadim Tudor, şi alegătorilor domnului Hunor Kelemen, şi alegătorilor tuturor celorlalţi candidaţi”, a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, prezenţa tuturor candidaţilor la dezbaterea IPP, nu doar a primilor şase cotaţi în sondaje, este o chestiune de respect faţă de ei şi de alegătorii lor.

„Da, şi astăzi particip, şi mâine, şi când doreşte IPP-ul, cu condiţia să fim toţi, pentru că nu există o diferenţă între noi nici de înălţime, nici de vârstă, toţi suntem candidaţi”, a spus premierul.

IPP a anunţat că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, este singurul până în acest moment care nu a oferit un răspuns propunerii de a participa miercuri la dezbaterea electorală cu principalii şase candidaţi.

„Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD – UNPR – PC la Preşedinţia României, este singurul care nu a răspuns până în acest moment propunerii IPP de a participa la dezbaterea electorală cu primii şase candidaţi, prevăzută a se organiza miercuri. Le mulţumim tuturor celorlalţi candidaţi: Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Teodor Meleşcanu şi Elena Udrea care au răspuns invitaţiei IPP, sub rezerva participării tuturor candidaţilor vizaţi de formatul dezbaterii propuse de IPP”, se arată într-un comunicat de presă al IPP.