'Am auzit şi eu că domnul Antonescu nu mai vrea să păstrăm alianţele în teritoriu şi fiecare, la nivel comunal, municipal, judeţean, trebuie să încerce să îşi facă o majoritate, pentru că avem un program cu care am candidat, programul USL din 2012 şi acesta trebuie pus în aplicare. (…) Cred că domnul Antonescu a omorât de tot USL. L-a sufocat. Nu are cum să fie şi Alianţa D.A. şi USL-ul', a spus acesta, joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Ponta a adăugat că social-democraţii aşteaptă să vadă rezultatul Congresului PNL, păstrându-şi disponibilitatea de a reface USL în cazul în care liberalii vor dori acest lucru.

'După mariajul PNL-PDL, sigur că USL nu mai există. Dacă la Congresul PNL se va decide altfel, în sensul refacerii USL, noi suntem disponibili. Dar, la modul serios, e greu de crezut', a spus liderul PSD.

Întrebat dacă se impune schimbarea şefilor de deconcentrate, în contextul în care 'USL nu mai există', el a replicat: 'Nu, nu are nicio legătură una cu alta. (…) La nivel judeţean nu sunt decât funcţionari publici. Nu se pune problema'.

Despre alianţa PNL-PDL, liderul social-democrat a precizat că 'o fuziune între domnii Blaga şi Antonescu nu poate fi un pericol pentru nimeni'.

'Să nu fie o fisiune, o fuziune e în regulă, că dânşii sunt doi oameni politici puternici şi au câştigat toate bătăliile politice la care au luat parte până acum şi cred că e în regulă. E foarte bine', a conchis Ponta.