Într-o postare pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta, susține că din cauza Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020 toate zborurile companiilor aeriene care operează în România au fost anulate până pe 16 iunie, astfel încât românii nu pot călători decât cu mijloacele de transport auto sau feroviar.

„Prostia la putere!!! Bătaia de joc la adresa românilor din țară și din Diaspora vine acum direct de la Guvernul Orban, PNL-PMP! Din cauza Hotărârii de Guvern adoptate de Orban și de PNL – PMP, toate zborurile deja anunțate și pregătite de TAROM și de alte companii vor fi anulate. Până pe 16 iunie nu putem zbura din România în Europa sau înapoi. Dacă aveți nevoie să ieșiți sau să intrați în țară, până atunci, vă duceți la cozile infernale de la frontiera terestră!”, a scris Victor Ponta în postarea de pe Facebook.

El a arătat că aceste reguli nu se aplică și celor care organizează zboruri speciale pentru a transporta muncitori sezonieri la fermele agricole din țările din Vestul Europei.

„Bineînțeles că aceste reguli nu se aplică zborurilolr speciale din «Operațiunea Sparanghelul» – acolo zborurile continuă neatingherite! De ce??? Sunt doar proști?? Sau extrem de ticăloși???”, a încheiat Victor Ponta.

Ieșirea liderului Pro România are în spate un articol de pe site-ul imperatortravel.ro în care este anunțată prelungirea interdicției de zbor, pentru companiile aeriene, din România.

„Astăzi la ora 15:36, ora României, Eurocontrolul a prelungit interdicția de zbor între România și Italia, Spania, Germania, Franța, UK, Austria, Elveția, Belgia, Olanda, Iran, Turcia și SUA până pe data de 6 iunie orele 23:59 (Ora României). Toate zborurile sunt anulate, în consecinta Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Ryanair și Lufthansa care aveau zboruri programate în perioada aceasta spre țările cu interdicție și-au anulat zborurilke și le vor comunica în următoarele zile către pasagerii lor”, se arată în articol indicat de Victor Ponta.