Poliţiştii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava cercetați de procurorii DNA se întorc la birou ca examinatori.
Polițiștii arestați în dosarul ”Fabrica de permise”, din nou la birou. Patru polițiști cercetați de DNA în dosarul ”fabricii de permise” de la Suceava își reiau activitatea de examinatori auto.
Motivul invocat: lipsa de personal, a anunțat Prefectura. Numai că agenții acuzați că au luat mită vor fi monitorizați cu atenție în timpul programului. Mai precis, vor fi supravegheați strict pe trasee, se mai arată în comunicat.
Polițiștii arestați în dosarul ”Fabrica de permise”, din nou la birou. Cu ce se vor ocupa
Prefectura Suceava a precizat că fără revenirea la muncă a celor patru polițiști activitatea Serviciului Permise Înmatriculări s-ar bloca. Nu s-au găsit înlocuitori pentru aceștia. Iar restul polițiștilor sunt fie arestați în dosarul permiselor frauduloase, fie în concediu medical.
”Știu că revenirea pe funcții a celor 4 examinatori poate crea nemulțumiri și suspiciuni. Dar legal au tot dreptul. Dar nici nu vreau să mă trezesc în fața instituției Prefecturii cu sute de persoane nemulțumite că nu își pot susține proba practică, acolo unde programările se fac deja la 4 luni și jumătate”, a declarat prefectul Iulian Cimpoeșu.
Polițiștii pot reveni la serviciu după ce instanța a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar
Prefectul a mai spus că polițiștii cercetați de DNA pentru șpagă în celebrul dosar al ”fabricii de permise” vor fi monitorizați atent zilnic, prin urmărirea înregistrărilor făcute de camerele video din dotare.
Reamintim că s-au găsit peste 1,2 milioane de euro ținute în geamantane și ligheane. Nouă polițiști și cinci complici au fost arestați în noiembrie 2020 în urma descinderilor făcute de DNA într-un dosar privind obținerea ilegală de premise auto în Suceava.
Citiţi şi aici: Polițiștii corupți de la „Permise” Suceava, trimiși în judecată
Rețeaua condusă chiar de șeful de la Permise a strâns milioane de euro din șpăgile obținute de la examinările auto, comisarul șef Radu Obreja încasând și câte 20.000 de euro pe zi.
Anchetatorii au descoperit la percheziții peste 1,2 milioane de euro și 800.000 de lei strânși în geamantane și ligheane, zeci de ceasuri și bijuterii și au confiscat 8 mașini de lux. Membrii grupării investeau milioanele de euro primite ca șpagă în special în imobile, scrie monitorulsv.