Editura Evenimentul si Capital

Politicianul FANTOMĂ, cârnaţii, berea şi o RĂPIRE ca-n filme. Reporter de Cursă Lungă

25 februarie 2005. Autorul împreună cu Ovidiu Ohanesian la Gala Premiilor Clubului Român de Presă. FOTO: Agerpres
Autor: | | 0 Comentarii | 4789 Vizualizari

Acum 14 ani am fost candidat. Mă rog, aproape candidat. La Amaru, lângă Mizil. Povestea unui reportaj de poveste

Pe la sfârşitul lu' mai 2004 eram reporter la România liberă. Era cu puţin înainte de alegerile locale. Mă cheamă Petre Mihai Băcanu, la el în birou, şi-mi zice: „Bă, Mihnea, vreau să te îmbraci frumos, la costum, să-ţi alegi nişte colegi, care-i vrei tu, din redacţie şi să mergi într-o comună unde să te dai candidat. Îţi dau un microbuz cu difuzor de la Alianţa Civică şi două maşini de la ziar. Tu hotărăşti unde mergi. Apoi, povesteşti ce ai trăit tu, acolo”. Iniţial, m-am blocat, da' apoi m-a umflat râsul. Mă uit pe harta ţării şi mă scarpin mai întâi în nas şi, apoi, în buric. Unde dracu' să mă duc? Îmi pică repede fisa când văd, pe lângă Mizil, o comună cu un nume care se brodea la marele fix: Amaru. Prin urmare, sătenii erau amărăşteni sau amărui... Mă duc prin birourile RL şi, ca un veritabil selecţioner, îmi alcătuiesc echipa. Adică staff-ul de campanie. Io urma să fiu candidatul, prietenul meu Eduard Ovidiu Ohanesian, pe atunci novice în meserie – propagandist la „ciocofon”, laboranta foto Viorica Ciobanu – secretar cu probleme organizatorice, fotoreporterii Florin Eşanu şi Marian Vilău- directori de imagine, Iulia Vaida, reporter la „Politică” - asistentă de relaţii publice, reporterii Tomiţă Petcu şi Mihai Ciorcan, deasemenea de la „Politică” - băgător de seamă 1, respectiv băgător de seamă 2 şi şoferul nea Ion Tudose - şef de coloană auto.

M-am dus la DTP şi mi-am confecţionat fluturaşi electorali. Sloganul „profesorului de română” Mihnea-Petru Pârvu, candidat din partea inexistentului Partid al Independenţilor la Consiliul Judeţean Buzău era: „Cu o pâine un cârnat şi o bere o să ajungem la putere!”. Promisiunile erau pe măsura imposturii. Dacă urma să fiu ales urma să dau, ad litteram: gaze la tot poporul, pensii de zece ori mai mari, două cloşti de familie, purcel de lapte de Crăciun, un tractor la 20 de gospodării, o vacă de lapte la zece familii ş.a.m.d. Ne-am spart de râs.

Suspect de hepatită de la babele amărăştence

Well, pe 1 iunie, dimineaţa, purcedem la drum. Io îmbrăcat în costumul de la nunta mea din 1998 care, încă, îmi venea. Îl mai am şi acum, da' cad în depresie când mă uit la el cum şade trist, pe umeraş, în şifonier. Oprim mai întâi la un magazin şi cumpăr, cu banii ziarului, 100 de cârnaţi Trandafir, 50 de beri, tot atâtea pâini şi fo două kile de bomboane, că era Ziua Copilului. Înainte de descinderea din Amaru am oprit şi am făcut 50 de pachete. Apoi, am oprit fix în mijlocul comunei, pe la unşpe şi ceva, şi a început halimaua. Ohanesian zbiera în ciocofon: „Votaţi profesorul Pârvu! Vă dă mâncare şi băutură, la ora unu, în faţă la căminul cultural!”. Ăilalţi din „staff” împărţeau fluturaşii electorali şi io am luat-o la picior, ca un candidat care ştie ce vrea, prin tot satul.

A MURIT! Vestea care a zguduit Capitala, in aceasta dimineata

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Reporter de cursă lungă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI