Poliția vaccinării intră în acțiune! E șocul anului în Austria. Urmează amenzi uriașe

Poliția vaccinării intră în acțiune! E șocul anului în Austria. Urmează amenzi uriașe sursă: arhivă

Autoritățile din Linz (n.r. - oraș situat în nord-vestul Austriei, pe Dunăre) au anunțat recent că au nevoie de inspector care să verifice dacă locuitorii urbii s-au vaccinat împotriva Covid-19. Anunțul vine în contextul în care, din luna februarie 2022, vaccinarea devine obligatorie în Austria.

Persoanele care nu vor fi de acord cu această măsură vor fi amendate chiar și cu 3.600 de euro. Prin urmare, rolul viitorilor inspector va fi foarte important.

Lor li se cere să fie rezistenți la stres și pregătiți pentru a munci multe ore suplimentare. „Poliția vaccinării” poliție trebuie să îi găsească pe cei care refuză serul, dar și să se asigure că amenzile vor fi plătite.

Cei interesați vor primi un salariu de 2.700 de euro pe lună, în care nu este inclusă plata orelor suplimentare. Amintim că după ce Guvernul Austriei a confirmat știrea despre vaccinarea obligatorie, în Linz au fost organizate proteste ample.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inspectorii care vor vâna rebelii antivaccinare nu vor acționa întâmplător în Linz. Acest oraș cu 200.000 de locuitori are cea mai mică rată de vaccinare din regiunea Austria Superioară.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat recent că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Austria. Așadar, intrarea este permisă cu prezentarea unor documente care să dovedească vaccinarea sau trecerea prin boală.

foto: flickr.com

Persoanele care călătoresc în Austria, cu excepția celor care vin dintr-un stat cu risc epidemiologic ridicat (Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambic, Namibia, Zambia, Zimbabwe, Africa de Sud) pot intra în Austria fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea uneia dintre următoarele dovezi:

- un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau dovada efectuării dozei a 3a/booster

- o confirmare a unei infecții pentru SARS-CoV-2 care a avut loc în ultimele 180 de zile și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor)

Persoanelor vaccinate sau însănătoșite, care nu prezintă un test PCR sau dovada efectuării dozei a 3a/booster, li se aplică măsura carantinei, cu posibilitatea încheierii acesteia, imediat ce un test PCR poate fi prezentat″, se arată pe mae.ro, site pe care puteți afla informațiile suplimentare despre intrare în Austria.