Alertă la granița României. Poliția de Frontieră a tras focuri de armă. Operațiune amplă (VIDEO)

Alertă la granița României. Poliția de Frontieră a tras focuri de armă. Operațiune amplă (VIDEO)

Poliția de Frontieră anunță că, în noaptea de luni spre marți, o persoană a fost rănită, într-o operațiune ce viza contrabanda cu țigări.

În noaptea de luni spre marți, o persoană a fost rănită, într-o operațiune ce viza contrabanda cu țigări, transmite Poliția de Frontieră.

Un cetăţean din judeţul Maramureș, implicat în contrabanda cu ţigări, a fost rănit în cursul unei operaţiuni efectuate de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, în zona Barajului Firiza din Munţii Gutâi, a informat, în cursul nopţii de luni spre marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acesteia, poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme de teren care staţionau pe un drum forestier, iar în momentul în care poliţiştii s-au deplasat spre autovehicule cu intenţia de a-i legitima pe şoferi, acestea au demarat în trombă spre poliţiştii de frontieră cu intenţia de a-i lovi.

„În acel moment, lucrătorii noştri i-au somat să se oprească, dar observând că şoferii nu încetinesc au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile maşinilor de teren, conform prevederilor legale. Nici de această dată şoferii nu s-au oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestora, iar după aproape 600 de metri autovehiculele au fost găsite pe marginea drumului, iar la volanul uneia dintre maşini se afla unul dintre şoferi care era rănit în zona coapsei”, a spus Iulia Stan.

O persoană a fost rănită, într-o operațiune ce viza contrabanda cu țigări, transmite Poliția de Frontieră. Operațiune de amploare

Potrivit sursei citate, conducătorul auto rănit a fost spitalizat.

„Poliţiştii de frontieră au solicitat o ambulanţă la faţa locului, iar conducătorul auto, un cetăţean român, a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate, în momentul de faţă fiind în afara oricărui pericol. Ulterior, a fost indisponibilizat şi cel de-al doilea autovehicul în care se aflau două persoane, iar în urma cercetării zonei a mai fost depistat un microbuz încărcat cu baxuri cu ţigări, în care se mai aflau alte două personae”, a mai punctat Iulia Stan.

Pe timpul acţiunii, operaţiunea au fost sprijinită de lucrători din cadrul IPJ Maramureş şi IJJ Maramureş.

Cercetările sunt în desfăşurare sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.