Poli Timişoara a mai murit şi a mai înviat o dată. Pentru a treia oară în ultimii 12 ani.
După Bragadiru, Poli a ajuns acum să "înghită" altă echipă minusculă – ACS Recaş – pentru a-şi putea continua activitatea.
Proiectul lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei – mutarea grupării ACS Recaş pe Bega şi redenumirea echipei în ACS Poli Timişoara – a fost votat ieri cu 14 voturi pro şi 5 contra în Consiliul Local. Această "nouă Poli" nu are nicio legătură cu echipa dusă în faliment de Marian Iancu.
Palmaresul "vechii Poli" a fost câştigat de Iancu, dar va merge în mormânt concomitent cu societatea falimentată de fostul patron. Poli cea "veche" a fuzionat prima oară în urmă cu 12 ani cu Dacia Piteşti, iar în 2002 cu AEK Bragadiru. Noua Poli are la bază istoricul formaţiei ACS Recaş, fapt care- i scoate din minţi pe suporterii "alb-violeţilor".
"Nu suntem de acord cu acest proiect. Recaşul nu este Poli. Nu putem susţine această echipă şi, ca atare, galeria nu va participa la meciurile noii echipe. Cel mai probabil vom merge la AS Politehnica, echipa Institutului Politehnic", a declarat Sebastian Nohovici, liderul Peluzei Sud. Noua ACS Poli va primi 1 milion de euro din partea autorităţilor.