Evenimentul Zilei > Social > Podul Prieteniei pune probleme de trafic
Podul Prieteniei pune probleme de trafic

Podul Prieteniei pune probleme de trafic

Circulaţia rutieră pe DN 5 (E 85) se desfăşoară îngreunat la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse. Traficul se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, ca urmare a lucrărilor de reabilitare la podul peste Dunăre, de la Giurgiu, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Românilor care doresc să se deplaseze în Bulgaria li se recomandă folosirea mai multe rute alternative, folosibile atât de către vehiculele destinate transportului public de mărfuri şi persoane, cât şi de către autoturisme. Este vorba de DN 56 (E 79) – Calafat – Vidin (rutier), DN 55 – Bechet – Oreahovo (trecere cu bacul), DN 65A – Turnu Măgurele – Nikopole (trecere cu bacul), DN 51 – Zimnicea – Svishtov (trecere cu bacul), DN 3 – Ostrov – Silistra (trecere cu bacul), DN 38 (E675) – Negru Vodă – Kardam (rutier),DN 39 (E 87) – Vama Veche – Durankulak (rutier), informează www.agerpres.ro.
Totodată, MAE reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.