Cum arată podul din România care deschide calea spre Ucraina. Foto

Cum arată podul din România care deschide calea spre Ucraina. Foto Sursă foto: APDM Galați

Lucrările  la nodul rutier și feroviar, viitoarea platformă multimodală din Portul Galați, au fost finalizate, informează autoritățile locale. Noul pod facilitează traficului rutier și feroviar în Portul Galați, inclusiv cel din Republica Moldova și Ucraina.

Cum arată podul care face legătura între Republica Moldova și Ucraina. Foto

Pod Galați

Sursă foto: APDM

Noul pod repezintă o investiție de aproximativ 23 milioane de eur si are ca  scop „înlăturarea blocajelor în trafic și relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară”,  transmite Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati(APDM).

Conform sursei citate,  lucrările la noul racord feroviar și rutier au însemnat 2,284 km sector rutier modernizat, inclusiv pasaj și sens giratoriu.  S-a procedat la 3,2 km cale ferată  și a fost demontată 2,2 km de cale ferată, pentru a fi reconstruită  pe un alt amplasament.

Fondurile pentru podul care va face legătura între Republica Moldova și Ucraina provin de la Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acces ușor în Portul Galați

Port Galați

Sursă foto: APDM Galați

„Implementarea proiectul integrat al Platformei Multimodale Galați contribuie semnificativ la caracterul unic al Portului Galați, în Europa, întrucât conectarea cu hinterland-ul portului se realizeaza prin transportul fluvio – maritim, transportul rutier și cel feroviar respectiv pe cale ferata cu ecartament standard cât și pe cale ferata cu ecartament larg”.

Pentru a-și consolida relațiile bilaterale, Republica Moldova şi Ucraina vor să construiască un pod peste Nistru, în zona localităţilor Cosăuţi - Yampil.

Miniştrii infrastructurii din cele două ţări au semnat, vara trecută,  la Kiev un acord privind construcţia unui pod rutier cu o lungime de aproape 1,5 kilometri, cu două benzi de circulaţie şi trotuare pentru pietoni, transmite Radio Chişinău.

Construcţia urmează să înceapă  abi aîn 2025, conform autorităților de la Chișinău.   După ce va fi terminat, podul ar permite preluarea traficului de la punctul de frontieră Moghiliv Podilsk - Otaci, situat în nordul Republicii Moldova, conform Radio România.