Evenimentul Zilei > Politica > USR și PNL au sesizat CCR asupra modificărilor aduse Codului de procedură penală
USR și PNL au sesizat CCR asupra modificărilor aduse Codului de procedură penală

USR și PNL au sesizat CCR asupra modificărilor aduse Codului de procedură penală

PNL şi USR au sesizat, joi, Curtea Constituţională a României (CCR), asupra proiectului de modificare a Codului de procedură penală.

„Noi, PNL, împreună cu USR sesizăm Curtea Constituţională a României privitor la legea de modificare a Codului de procedură penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului pentru că prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut prin vot nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor a intereselor legitime ale părţilor vătămate, ale tuturor cetăţenilor de bună credinţă", a afirmat deputatul PNL Ioan Cupş, membru în Comisia specială parlamentară privind legile Justiției.

Mai mult, deputatul PNL a spus că în acest proiect există peste 50 de articole neconstituţionale, neclare, iar unele „aproape de necitit".

„În egală măsură, există texte normative care sunt contradictorii sau care vădesc un paralelism legislativ, care încalcă legea, care reglementează felul în care noi, cei de aici, din Parlament, să legiferăm", a arătat Cupşa.

Liberalul şi-a exprimat încrederea că CCR va admite sesizarea de neconstituţionalitate.