PNL şi ALDE îşi vânează reciproc vedetele

PNL şi ALDE îşi vânează reciproc vedetele

Conducerea centrală a PNL a recomandat liderilor judeţeni să „destructureze” partidul lui Tăriceanu, în timp ce ALDE pregăteşte transferul unui număr însemnat de parlamentari liberali, a aflat „Evenimentul zilei”. Totodată, la ușa PMP se pregătesc să bată foști pedeliști

Liderii naţionali ai PNL şi ai ALDE exclud la nivel declarativ o colaborare. La adăpostul acestor declaraţii publice menite să „gâdile” electoratul propriu, cele două partide negociază în permanenţă, pe sub masă, cu cealaltă tabără.

Surse PNL au relatat EVZ că liberalii au fost sfătuiţi să nu se alieze cu ALDE ci să încerce să recupereze până la parlamentare cât mai mulţi liberali de valoare trecuţi în barca lui Tăriceanu. Potrivit surselor EVZ, tactica liberalilor este negocierea „la bucată” cu oameni- cheie din ALDE în locul unui transfer în grup care ar face negocierea mai grea pentru PNL. Una dintre suprizele care se vehiculează în PNL este, de exemplu, o posibilă revenire în partid a fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, în prezent membru ALDE.

Tăriceanu pândeşte

Ne puteți urmări și pe Google News

Tăriceanu a pus ieri mâna pe preşedintele comisiei de control a SIE, deputatul liberal Mihăiţă Calimente, care a trecut la ALDE. „Tot ce se întâmpla în PNL era un băsism fără Băsescu”, a spus Calimente. Transferul acestuia face parte dintr-o politică a „uşilor deschise” agreată de conducerea centrală a ALDE. Surse de la vârful partidului au explicat EVZ că negociază transferul unui „număr important de parlamentari” de la PNL. „După fiecare şedinţă a PNL ne mai vin oameni. I-a ameninţat că pe liste vor fi numai parlamentari noi. De-abia aşteptăm BPN-urile PNL, le dorim întâlniri cât mai dese”, ne-au declarat surse ALDE.

Liberalii se vor confrunta cu plecări și către PMP, potrivit unor surse politice. Dacă vechii liberali se vor duce către Tăriceanu, foștii PD-liști nemulțumiți de actuala conducere a PNL se gândesc să bată la ușa lui Traian Băsescu.