Evenimentul Zilei > Politica > PNL se regrupează după decizia CCR. Orban are un plan? „Dorința poporului va fi lege!”
PNL se regrupează după decizia CCR. Orban are un plan? „Dorința poporului va fi lege!”

PNL se regrupează după decizia CCR. Orban are un plan? „Dorința poporului va fi lege!”

Ludovic Orban, președintele PNL, este scandalizat de decizia Curții Constituționale, care s-a pronunțat împotriva inițiativei de revizuire a Constituției în urma votului de la referendumul de pe 26 mai. Liderul celui mai mare partid din Opoziție susține că se va asigura ca dorința exprimată de oameni prin vot se va materializa în cele din urmă în lege.

Orban a amenințat în comunicatul transmis că „hoții nu vor mai ajunge în fruntea statului și cei care vor fura vor fi pedepsiți”. Mai jos, aveți comunicatul semnat de Orban în integralitatea sa.

Decizia CCR privind respingerea inițiativei legislative de revizuire a Constituției depuse de PNL alături de partenerii din opoziție este surprinzătoare în condițiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție la referendumul de pe 26 mai.

Decizia de astăzi este cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu nici o lună, Curtea Constituțională a validat referendumul pe justiție. Pe cale de consecință, este inexplicabil că judecătorii Curții au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituției inițiat de PNL alături de partenerii din opoziție, în condițiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum.  La ora actuală, Constituția României nu prevede dreptul fundamental de a fi grațiat și amnistiat.

Mai mult, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt obișnuiți să comită fapte de corupție drept un cadou nesperat. Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curții și să înceteze să acționeze împotriva voinței cetățenilor, așa cum se prefigurează; în caz contrar, românii îi vor sancționa aspru la alegerile de peste câteva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgică după scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc și faptul că în urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care sa fie contrare voinței cetățenilor.

Partidul Național Liberal consideră că voința românilor este literă de lege și votul covârșitor de la referendumul pe justiție nu poate fi ignorat. Românii s-au exprimat foarte clar pe 26 mai în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și în favoarea interzicerii ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și a extinderii dreptului de a ataca ordonanțele direct la CCR. Prin urmare, Partidul Național Liberal se va asigura că voința cetățenilor exprimată la referendumul de pe 26 mai va fi transpusă în lege astfel încât hoții nu vor mai ajunge în fruntea statului și cei care vor fura vor fi pedepsiți”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: