Coaliția de guvernare se înzdrăvenește după o serie de parlamentari PSD care au trecut în PRO România, partidul condus de către fostul premier Victor Ponta. Este vorba de câteva noi achiziții ale ALDE, filiala Prahova.

ALDE Prahova a organizat, luni, o conferinţă de presă destinată prezentării liberalilor care au decis să li se alăture.

Unul dintre cele mai vocale nume ale PNL Prahova, dar care a ales să i se alăture lui Tăriceanu este doctorul Bogdan Nica, fost vicepreşedinte PNL Prahova, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Un alt nume greu care a ales să treacă la ALDE este doctorul Ion Luchian, fost preşedinte al PNL Prahova, fost senator şi deputat.

De asemenea, Dragoş Gunia, fost consilier judeţean şi deputat liberal a luat aceeași decizie precum colegii săi.

Hemoragia din PNL a continuat cu plecarea lui Daniel Puiu Neagu şi Aurelian Tudor, consilieri locali PNL în Consiliul Local Ploieşti, dar și cu Cristina Enache, fost consilier municipal din partea PNL Ploieşti.

Alți lideri ai PNL Prahova ce au ales să întărească rândurile ALDE sunt: Paulica Drăguşin, fost consilier municipal din partea PNL Ploieşti, Cristian Irimescu, om de afaceri, fost preşedinte PNL Ploieşti, Mihaela Toma, preşedinte a Organizaţiei Femeilor Liberale din Prahova, Dragoş Pârvan, om de afaceri, fost director AJOFM Prahova, Mihai Poenaru, avocat, Lucian Boitor, om de afaceri şi Cristian Sariu, om de afaceri, informează Realitatea.

Nu au existat probleme cu aderarea acestora la formațiunea politică a lui Tăriceanu, adeziunile acestora fiind validate, în unanimitate, în cadrul şedinţei lărgite a Biroului Politic Teritorial Prahova. Ședința a fost prezidată de către Graţiela Gavrilescu.

La eveniment au participat şi europarlamentarul Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional ALDE, şi Daniel Chiţoiu, secretar-general ALDE.