Evenimentul Zilei > Social > PNL politizează educația. Așa arată ”România Educată” a lui Iohannis
PNL politizează educația. Așa arată ”România Educată” a lui Iohannis

PNL politizează educația. Așa arată ”România Educată” a lui Iohannis

Conform unui reportaj Dela0.ro, în mai puțin de un an de guvernare liberală, ministrul Educației, Monica Anisie, a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor școlare județene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiți 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceștia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziții de consilieri locali sau județeni.

Practic, la începutul noului an școlar, când, cel puțin în teorie, toată lumea era îngrijorată de cum vor fi puse în practică noile cerințe ale ministerului Educației, mai bine de 50% dintre inspectorii generali erau în campanie electorală.

Nu sunt bani de tablete dar sunt bani pentru clientela de partid

Deși guvernul Orban a promis 250.000 de tablete școlare în luna martie, nici până la această oră nu au fost făcute toate demersurile necesare pentru achiziție. Cu o săptămână înainte de începerea școlii, premierul Orban a declarat că guvernul poate cumpăra acum doar 80.000 de tablete, pentru restul nefiind bani.

După mai multe blocaje, licitația pentru tablete s-a reluat în sfârșitdar chiar și acum, două regiuni au rămas fără posibilitatea de achiziționa tablete, este vorba de lotul 3 din Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț și de lotul 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

”Anul școlar a început pe 14 septembrie, a trecut o săptămână de școală, în majoritatea cazurilor în scenarii mixte, iar guvernul PNL nu a fost capabil nici să termine licitațiile pentru tablete. Cel mai probabil elevii vor primi noile dispozitive la finalul anului școlar.

În tot acest timp, ministrul Educației, Monica Anisie, vorbește despre performanțe în educație, despre concursuri școlare și despre cât de bine s-a descurcat guvernul cu deschiderea noului an școlar.

Așa se traduce grija liberalilor pentru educație, așa arată planul președintelui Iohannis ”România educată”, așa vor învăța elevii luni de zile: fără materialele necesare. Asistăm la o politizare excesivă a educației care se traduce, de fapt, prin plecarea profesioniștilor și în spolierea fondurilor guvernamentale acordate pentru educație.” a spus Lucian Romașcanu