Suntem onorați să fim contemporani cu un simbol al statorniciei, moralității, integrității și liberalismului. PNL își reafirmă prețuirea pentru președintele său de onoare, de peste 80 de ani membru al PNL, un reper pentru fiecare membru liberal și pentru fiecare cetățean al României. Mircea Ionescu Quintus și-a dedicat viața liberalismului, a îndurat temnițele comuniste și munca silnică la Canal. Nu a încetat, în ciuda presiunilor regimului comunist, să fie atașat valorilor liberale. Mircea Ionescu Quintus a fost liderul care a contribuit major la unificarea tuturor facțiunilor liberale de după 1990. Seniorul PNL a fost și este permanent un factor de echilibru în cele mai importante momente din viața PNL. Și astăzi, la aniversarea centenarului, Mircea Ionescu Quintus reprezintă un garant al unității, stabilității și al viitorului PNL. Îi dorim multă sănătate și să fie în continuare alături de partid, cu înțelepciunea, umorul, spiritul său blând și vizionar" se arată în comunicatul de presă al liberalilor.

Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat, la Cotroceni, de către președintele Klaus Iohanis, cu o zi înaintea împlinirii unui secol de viață. În stilul său onest dar și presărat cu umor, fostul lider al liberalilor, a mărturisit șefului statului, chiar dacă soția sa l-a sfătuit să nu abordeze subiectul, că bunicul său a fost unul dintre fondatorii PNL.

"Spun un lucru pe care soția mi-a zis să nu-l spun.Bunicul meu a fost unul dintre fondatorii Partidului Național Liberal, în 1875, după aceea tatăl meu a fost un fruntaș liberal și apoi am venit eu. De 100 de ani, familia Quintus trăiește cu PNL", a declarat, în discursul său de la Cotroceni, președintele de onoare al PNL. 

La decorarea seniorului Mircea Ionescu Quintus, Klaus Iohannis a spus că se simte onorat să-i ofere această distincție, adăugând că a admirat întotdeana "seninătatea de pe chipul dumneavoastră, în ciuda faptului că ați avut în viață ani grei, despre care junii politicii nici nu își imaginează că pot exista".

Mircea Ionescu Quintus a fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal în perioada 1993 – 2001 şi senator în legislaturile 1996 – 2000 şi 2004 – 2008. De asemenea, Quintus a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei în Guvernul Theodor Stolojan.